NavMenu

Gubitak Veterinarskog zavoda Subotica u 2016. godini 437 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.03.2017. 08:48
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend negativanog poslovanja i u drugoj polovini 2016. godine, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja kompanije.

Veterinarski zavod, koji je ranije izvestio da se u prošloj godini okrenuo manje rizičnim kupcima što je donelo pad prihoda u prvih šest meseci prošle godine, na godišnjem nivou ostvario je poslovni prihod od 1,9 milijardi dinara što je pad od 23,8% u odnosu na godinu pre.

Gubitak iz poslovanja povećan je za 92,5% na 290 miliona dinara, dok je neto gubitak bio za petinu manji u odnosu na 2015. godinu i iznosio je 437,2 miliona dinara. Neto dug kompanije na kraju decembra iznosio je 1,3 milijarde dinara i uglavnom se odnosio na kratkoročne finansijske obaveze.

Akcije Veterinarskog zavoda beleže blagi silazni trend u tekućoj godini nakon što su lani izgubile na vrednosti 52,8%, prenosi Wisebroker.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.