NavMenu

Društvene mreže kao podrška poslovanju - U Beogradu održan NetWorking Day

Izvor: eKapija Petak, 24.03.2017. 12:10
Komentari
Podeli
Nađa Jokanović i Irena LalićNađa Jokanović i Irena Lalić
NetWorking Day, održan 22. marta u Beogradu, okupio je preduzetnike i privrednike koji su se interesovali kako da svoje poslovanje unaprede korišćenjem interneta i digitalnih medija. O temi "Posluj digitalno, posluj uspešno", govorili su Lazar Bošković, vlasnik PR agencije Agitprop, PR i marketing savetnik, suosnivač i direktorka marketinga i prodaje popularnog online portala Wannabe Magazine Nađa Jokanović i Srećko Šekeljić, ekspert za digitalni marketing i komunikacije Societe Generale banke.

Lazar Bošković, koji je preduzetnik duže od 20 godina, govorio je o svom razvojnom putu, kao i o primeni kreativnosti u razvoju svakog preduzeća, a prisutnima je dao i nekoliko konkretnih saveta:

- Kada nešto radite morate biti originalni u toj meri da budete primećeni i da imate bar nešto što vas izdvaja od drugih. Onlajn prisutnost nemojte planirati samo na društvenim mrežama, već fokus mora biti na kompanijskom sajtu. Kako je sadržaj i dalje najvažniji u tome da budete bolje pozicionirani na pretraživačima, pokušajte da vaš kompanijski sajt sadrži dovoljno informacija. Druga stvar je da pretraživači vole sajtove koji su dinamični i imaju uvek novi sadržaj, a najefiksniji način da to postignete je pisanje bloga - izjavio je Bošković.

Nađa Jokanović, farmaceutkinja po obrazovanju, već dugo godina je preduzetnica. Svoje poslovanje oslanja na digitalne kanale.

Srećko ŠekeljićSrećko Šekeljić
- Wannabe Magazine smo pokrenule u nameri da ponudimo kreacije moje partnerke. Okupljeni oko te ideje, razvile smo magazin, a kasnije se posao širio. Moram da priznam da je ovakvim rezultatima doprineo i trenutak u kojem smo počeli. Konkurencija nije bila velika, a Facebook je, na primer, drugačije funkcionisao. Nisu se naplaćivale reklame, i naši postovi su imali ogromnu vidljivost - navela je Jokanović.

Kaže da je od postavke sajta do prvog upita za reklamu prošla cela godina. Danas Wannabe Magazine ima 16 zaposlenih i širok portfolio usluga. Nađa Jokanović je najavila i dalje širenje, a sada su okupirani novom robnom markom namenjenoj devojčicama.

Digital i društveni mediji su u fokusu i Societe Generale banke, a o njihovoj strategiji govorio je Srećko Šekeljić:

- Strateška odluka banke je bila da se poboljša komunikacija kroz digitalne kanale. Promenili smo strategiju na društvenim mrežama, počeli smo direktnu komunikaciju sa korisnicima naših usluga i svim ostalim koji se zanimaju za ponude banaka. To je dalo odlične rezultate. Prvo, dobili smo nove klijente koji su bili zadovoljni brzinom naših odgovora i savetima koje su dobijali. Drugo, slušajući njihove potrebe i probleme sa kojima se susreću, kreirali smo nove usluge i poboljšali postojeće - objasnio je Srećko Šekeljić.

Posle zvaničnog dela, posetioci su nastavili komunikaciju, razmenjivali su ideje, kontakte i stvarali šanse za novi posao.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.