Izvor: eKapija | Petak, 24.03.2017.| 09:58

Rušenje naplatne stanice Bubanj potok najkasnije do juna 2017. - Traži se izvođač radova vrednih oko 150 miliona dinara

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
Putevi Srbije raspisali su tender za rušenje čeone naplatne stanice Bubanj potok na autoputu E-75, a procenjena vrednost nabavke iznosi do 150 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Kako je navedeno, ponuđeni rok za završetak kompletnih radova ne može biti kraći od 45 i duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a rok za dostavljanje ponuda je 21. april.

Na osnovu dokumentacije, radovi predviđaju rušenje postojećeg kolovoza, ivičnjaka, demontažu i uklanjanje kamionske vage sa lokacije, uklanjanje NEW JERSEY betonske ograde, odbojne i žičane ograde, uklanjanje saobraćajnih znakova i reklamnih panoa, izmeštanje vodovodnih i kanalizacionih cevi... U toku rušenja naplatne stanice i formiranja putnog profila potrebno je, radi neometanog odvijanja saobraćaja, izvesti i privremene asfaltne radove. Ukloniće se i svih sedam kabina, ali je predviđeno da se opet koriste, pa se apeluje da izvođač radova pažljivo rukuje prilikom demontaže, transporta i deponovanja.

Rušenje naplatne stanice Bubanj potok u vezi je sa njenim izmeštanjem u Vrčin, što je prvobitno trebalo da bude završeno još oktobra 2016. godine. Izgradnju nove naplatne stanice sa 23 saobraćajne trake, izvođač radova, firma Strabag, počela je u martu prošle godine uz pomoć Vojvodina puta iz Pančeva i PZP Zaječar, a budući da rok od 7 meseci za njen završetak nije relaizovan, radovi su produženi do maja 2017.

Nova naplatna stanica koštaće 2,1 milijardu dinara i nalaziće se na kilometar od postojeće petlje Vrčin, odnosno na osam kilometara od naplatne stanice Bubanj potok. Izmeštanje naplatne rampe (in)direktno je povezano sa gradnjom robne kuće IKEA u blizini sadašnje putarine kod Bubanj potoka, čije je otvaranje najavljeno na leto 2017.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.