NavMenu

Puštena u rad merno-regulaciona stanica u Rakovici - Gas uskoro i do Resnika i Avala grada

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2017. 15:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Gradski menadžer Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Opštine Rakovica Vladan Kocić prisustvovali su danas puštanju u rad merno-regulacione stanice u Rakovici, čime je omogućena gasifikacija tri mesne zajednice ove opštine, navedeno je na sajtu Grada.

Kako je rekao Vesić, ovaj projekat obezbeđuje da 2.000 domaćinstava stare Rakovice bude priključeno na gas, što je samo prva faza projekta.

– Gas će nešto kasnije dobiti i Resnik, Kneževac, Avala grad i Košutnjak, čime ćemo pokriti 17.000 domaćinstava. Do kraja 2018. godine u Beogradu će 90.000 domaćinstava dobiti gas – objasnio je Vesić.

Ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da će, do završetka čitavog projekta u Rakovic,i biti omogućeno priključenje 17.000 domaćinstava na oko 150 kilometara distributivne mreže.

– Paralelno sa ovim, nastavljaju se aktivnosti u Zemunu i opštini Grocka. Priključenje na gas je značajno i sa stanovišta energetske situacije u Beogradu, gas je dobar energent koji treba da supstituiše stare kotlarnice koje koriste fosilna goriva. Biitno energiju racionalnije koristiti – naglasio je Antić.

Zahvaljujući merno-regulacionoj stanici u Rakovici, završena je gasifikacija mesnih zajednica Mitar Bakić, Braća Veličković i dela MZ Skojevska. Druga faza gasifikacije u ovoj opštini obuhvata naselja Resnik i Avala grad, gde su radovi pri kraju, a potom se priprema dokumentacija za Košutnjak, kao i početak gasifikacije u naselju Kneževac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.