Izvor: Tanjug | Sreda, 22.03.2017.| 18:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija Kargo dobila 86 mašinovođa - U 2018. posao za još 40 vozača lokomotiva

(Foto: Ad Oculos/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je u sredu (22. mart 2017. godine) u Nišu ugovore za 86 mašinovođa zaposlenih u preduzeću Srbija Kargo i najavila da će iduće godine biti angažovano još 40 mladih mašinovođa, čime će biti rešen problem manjka tih kadrova.

Ona je pozvala mlade da se školuju, istakavši da će na železnici biti posla za njih i da je zadatak države da radi na stvaranju uslova za zapošljavanje.

- Zahvaljujući sprovedenim reformama u železnici, vreme je da posle racionalnizacije krenemo da zapošljavamo nove radnike. To govori ne samo o dobroj perspektivi ove kompanije, već i koliko posla ima Srbija Kargo - rekla je Zorana Mihajlović, a saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka je kazala da su sve mašinovođe izabrane na javnom konkursu i pre zapošljavanja prošle obuku u ovom preduzeću.

Novozaposleni u proseku imaju 23 godine, dok je do sada prosek starosti mašinovođa bio 50 godina.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Srbija Kargo Miroljub Jevtić rekao je da je ovo najveći broj mašinovođa koji je primljen odjednom i dodao da će oni upravljati, između ostalog, i osam novih lokomotiva vrednosti 32 mil EUR, za čiju nabavku će biti raspisan tender u aprilu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.