NavMenu

Počela nova akcija Parking servisa - Bebi parking mesto

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2017. 10:30
Komentari
Podeli
Postavljanjem tabli kojima se vozači obaveštavaju o "bebi parking mestima" i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, Parking servis je pokrenuo novu akciju Bebi parking mesto.

U okviru ove akcije obeležena su po tri parking mesta ispred GAK Narodni front, Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC Zvezdara, koja se nalaze na području zonskog sistema parkiranja, navodi se u saopštenju Parking servisa.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je ovom prilikom da je Parking servis dobar primer drugim javnim preduzećima kako mogu da pomažu građanima, a pre svega najmlađima.

– Grad Beograd se trudi da sva gradska javna preduzeća pokažu društvenu odgovornost, a u tome verovatno prednjači JKP Parking servis. Jedna od akcija koju sprovodimo već dve godine su Đačka parking mesta i do sada imamo 26 takvih mesta u Beogradu. Ispred svake škole gde postoje parking zone jedno mesto je odvojeno kako bi prihod išao u školski budžet. Nakon što se ta akcija pokazala odlično, odlučili smo da je proširimo na porodilišta – rekao je Vesić.

Bebi parking mesta obeležena su tablom obaveštenja na saobraćajnom znaku, kao i simboličnom slikom u okviru horizontalne signalizacije, a za njih važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Prihod od plaćanja parkiranja na devet bebi parking mesta Parking servis će iskoristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je porodilištima, kako bi se poboljšali uslovi u ovim zdravstvenim ustanovama.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković istakao je da je "ulaganje u decu najvažnija stvar" i da će biti još akcija kojima će pomagati druge institucije u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.