NavMenu

Glasajte za investiciju godine u Srbiji - Predstavljamo finaliste nagrade Aurea 2017

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2017. 10:06
Komentari
Podeli
U uži izbor za nagradu za investiciju godine u Srbiji Aurea 2017, koju deveti put zaredom dodeljuje portal eKapija, ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. O izboru laureata prestižnog priznanja odlučiće stručni žiri, a svoj glas mogu da daju i posetioci sajta aurea.rs, glasanjem putem interneta koje počinje danas.

Finalisti nagrade Aurea 2017 su:

Agrisens - Softver za analizu podataka sa poljoprivrednih površina
Weiss Light - Prva srpska fabrika LED sijalica
PetroSOLAR - Inteligentni mobilijar na solarnu energiju
VisMedic - Internet platforma za telemedicinu
Elektrovat - Primena najbolje prakse u izgradnji MHE Beli kamen
OrganicNet - Društvena tržnica organske hrane
Hydrogen Technologies - Mašina za dekarbonizaciju SUS motora vodonikom
OnoBikes - Električni bicikl Archont

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 30. marta, dok će konačnu odluku o dobitniku doneti stručni žiri koji čine: Nataša Kecman, direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije, Ana Firtel, izvršna direktorka Saveta stranih investitora, dr Dejan Erić, profesor Beogradske bankarske akademije, Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Dušan Tomić, partner u KPMG i Vladimir Medan, član odbora direktora Agencije za osiguranje depozita.

Osim glavne nagrade, eKapija će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

- Ove godine smo imali nešto manji broj velikih projekata, ali se kroz prijave vidi da u privredi postoji sve veće interesovanje za modernizaciju poljoprivrede, kao i sve veće prisustvo projekata iz IT industrije. To se na neki način poklapa i sa najvećim izvoznim potencijalima Srbije. Takođe, primećujemo sve veće prisustvo strartap projekata, koji nam daju nadu da u budućnosti možemo imati više preduzetništva i samoinicijative, što je izuzetno potrebno našoj ekonomiji. Pozivam čitaoce da se aktivno uključe, da glasanjem na sajtu aurea.rs pomognu žiriju oko odluke i podrže ove projekte, koje krasi inovativnost i odgovoran odnos prema okruženju i zajednici – rekao je direktor eKapije Zdravko Lončar.


Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 5. aprila na svečanosti u beogradskom Aeroklubu.

Partner eKapije na projektu Aurea 2017 je revizorska kuća KPMG.

Nagradu Aurea poslovni portal eKapija dodeljuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede. Direktna korist dobitnicima, ali i svim investicijama koje ulaze u uži izbor za nagradu je promocija, što se dalje materijalizuje kroz bolju vidljivost kod investitora, lakšu komunikaciju sa medijima, bankama, državnom upravom i drugim potencijalnim partnerima.

Inicijativa eKapije da nagradom Aurea podrži projekte dobre za održiv razvoj srpske privrede, rezultirala je od 2009. godine širokom medijskom promocijom za više od 70 inovatinih pojedinaca i kompanija.

Detaljnije o nagradi pogledajte na aurea.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.