Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.05.2008.| 14:21

Zrenjaninski "Higum M", proizvođač hidrauličkih zaptivki, postaje sve prepoznatljiviji na prostorima ex-YU - spremni i za EU

Uspešnost firme "Higum M" se ogleda u tome što je uspela da odgovori na sve dosadašnje zahteve tržišta po pitanju komponentni za hidrauličko zaptivanje, a pre svega što poseduje kadrovsko-tehničko-tehnološke mogućnosti da odgovori na sve izazove, koji će se kao zadaci postavljati u budućnosti – kaže Žikica Milošev, suvlasnik ove zrenjaninske firme na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji se održava u Beogradu, i navodi da je "Higum M", prema kvalitetu svojih proizvoda, spreman i za plasam zaptivki na tržište EU.

Hidrauličke zaptivke firme "Higum M", koje imaju primenu u industriji raznih profila, ali prevashodno u poljoprivredi, prema rečima Miloševa, po kvalitetu mogu da konkurišu istim proizvodima najpoznatijh svetskih kompanija, iako im je cena znatno povoljnija.

- Naše zaptivke izrađujemo u skladu sa svim hidrauličkim standardima koje poštuje ceo svet. Zbog kvaliteta postajemo sve više prepoznatljivi na prostorima bivše Jugoslavije, pa polako prodiremo na tržište Republike Srpske, Makedonije, ali i Hrvatske – kaže Milošev.

Inače, "Higum M" je firma sa 14-ogodišnjim iskustvom u konstituisanju, izradi, ispitivanju i plasmanu standardnih i vanstandardnih hidrauličkih zaptivki. Program hidrauličkih zaptivki zrenjaninske firme obuhvata hidrauličke garniture, manžete, o-prstenove...

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.