Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.03.2017.| 12:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hipodrom u Požarevcu dobija trofejnu salu - Planirano sređivanje trkačke staze i osvetljenje za noćne trke

(Foto: NEIL ROY JOHNSON/shutterstock.com)
Na hipodromu u Požarevcu u toku je rekonstrukcija upravne zgrade sa štalom, a ona će biti namenjena za trofejnu salu, navodi se na sajtu Grada Požarevca.

Vrednost radova je 2.420.000 dinara, a iako je za ove namene bilo je planirano 3.122.000 dinara, javnom nabavkom su ostvarene uštede, a izvođač radova je firma Duking iz Smederevske Palanke.

Inače, ovo je nastavak investicija na hipodromu od prošle godine, za koju je ministarstvo turizma izdvojilo 12 miliona dinara. Podsetimo, tokom 2016. godine rekonstruisane su tribine i dva krova na štalama.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je istakao da je u planu sređivanje trkačke staze, uređenje prostora na hipodromu i osvetljenje za noćne trke.

- Pohvalio bih sadašnji Upravni odbor Konjičkog društva Knez Mihailo koji je kada je postavljen zatekao je dug od 4 miliona dinara, a sada je u plusu od 1,4 miliona dinara, što govori da se odgovornim poslovanjem mogu ostavriti dobri rezultati. Ako nastave sa dobrim poslovanjem biće u mogućnosti da i sami sprovode investicije, a grad će im pomoći još više. Dosta je ulagano u Ergelu Ljubičevo i tako će se nastaviti i dalje - reako je Spasović.

Direktor KD Knez Mihailo Aleksandar Milenković zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i pomoći, zatim je najavio da će ove godine imati četiri trkačka dana, dva za Ljubičevske konjičke igre 2. maja i 7. jula. Za ova dva dana preko Komisije za sport opredeljeno je 1,2 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.