NavMenu

Jaffa najbliža kupovini Baninija

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 20.03.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Dokumentaciju za učešće na licitaciji za kupovinu fabrike Banini u stečaju otkupile su četiri domaće kompanije, ali, po svemu sudeći, najbliža preuzimanju imovine kikindske konditorske fabrike je Jaffa iz Crvenke.

Tendersku dokumentaciju su, osim Jaffe, otkupili još Industrija mesa Matijević iz Novog Sada, Galenika Fitofarmacija iz Beograda i Bambi iz Požarevca, mada se uoči raspisivanja oglasa pominjalo da je zainteresovano desetak domaćih i inostranih firmi.

Depozit za učešće na licitaciji za prodaju Baninija, koja je odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu zakazana za utorak 21. mart u 12 časova u Centru za stručno usavršavanje u Kikindi, jedina je uplatila kompanija Jaffa.


Depozit iznosi oko 6 mil EUR, odnosno 20% procenjene vrednosti imovine Baninija (oko 30 mil EUR).

Odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu početna cena za prodaju Baninija je 1.859.888.947 dinara, a depozit za učešće na licitaciji za kupovinu ovog stečajnog dužnika je 743.955.579 dinara. Taj iznos trebalo je uplatiti do 16.marta, do kada je bio i rok za otkup tenderske dokumentacije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.