NavMenu

AGROKOR: Tražimo novi poslovni model, ali naše postojanje se ne dovodi u pitanje

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.03.2017. 08:32
Komentari
Podeli
Agrokor je u nedelju (19. marta 2017. godine) saopštio da menadžment te hrvatske kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na novom poslovnom modelu firme i da se pozicija i postojanje Agrokora - ne dovode u pitanje.

Kako prenosi Hina, Agrokor je medijima uputio saopštenje "zbog raznih informacija, među kojima je veliki broj nepotpunih i netačnih, koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi".

- Menadžment kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih deoničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenima i njihovim radnim mestima, te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze - navodi se u dopisu medijima.

Kako navodi Agrokor, odabrani model uskoro će biti prezentovan svim ključnim partnerima i zaposlenima.

- Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenih i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u saglasnosti je sa našim investitorima - stoji u saopštenju.

Hina navodi da bi trebalo da se sastanu predstavnici Agrokorovih snabdevača, kompanija Kraš, Vindija, Dukat, Podravka i Frank, kako bi se dogovorili o strategiji daljeg delovanja prema Agrokoru.

Jutarnji list je ranije preneo da Sberbank i drugi glavni poverioci Agrokora ne planiraju da preuzmu taj hrvatski koncern, ali da žele operativnu kontrolu nad njegovim upravljanjem.


Poverioci će se sastati kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tela Agrokora, izjavio je za agenciju Blumberg Maksim Poletajev, prvi zamenik direktora Sberbanke.

- Želimo da shvatimo zašto je kompanija sa tako stabilnim rezultatima i rastom koji je imala u prošlosti dovedena u krizu likvidnosti, zašto je kršila ugovore i imala problema sa dobavljačima - kazao je Poletajev.

On je dodao da će verovatno biti razumno prodati neka imovinu koja nije deo osnovnog biznisa i istovremeno krenuti u potragu za investitorom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.