Izvor: RTCG | Subota, 18.03.2017.| 10:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poljaci povećali ponudu za Luku Bar - OT Logistics za 30% akcija nudi 8,52 mil EUR

(Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)
Pregovori oko zaključenja Ugovora o kupoprodaji akcija sa OT Logistics, jedinim ponuđačem na tenderu za privatizaciju Luke Bar i Akcionarskog društva Montecargo, završeni su a cena za akcije Luke povećana je za 20% u odnosu na prvobitnu ponudu.

Kod Luke Bar cena za akcije je povećana 20%, pa nakon pregovora cena za 30% akcija u Luci Bar iznosi 8,52 mil EUR, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Takođe, kako se navodi, Luka Bar u budućem periodu ne može ostvarivati dosadašnje prihode po osnovu naknada za korišćenje operativne obale, jer je to prihod Budžeta Crne Gore.

Koncesionar će biti u obavezi da, u skladu sa Ugovorom o koncesiji čija je priprema u toku, plaća i koncesionu naknadu za koju se predviđa da će iznositi 500 hiljada EUR fiksno na godišnjem nivou, kao i dodatno varijabilni deo naknade, koji zavisi od obima budućeg prometa.

Za AD Montecargo Podgorica ponuđena ukupna cena za 51% akcija je ostala 2,5 mil EUR, dok su investicije povećane sa 2,55 na 3,45 mil EUR. Ponuđač će obezbediti i dve lokomotive ukupne vrednosti od 7 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.