NavMenu

Poljaci povećali ponudu za Luku Bar - OT Logistics za 30% akcija nudi 8,52 mil EUR

Izvor: RTCG Subota, 18.03.2017. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)
Pregovori oko zaključenja Ugovora o kupoprodaji akcija sa OT Logistics, jedinim ponuđačem na tenderu za privatizaciju Luke Bar i Akcionarskog društva Montecargo, završeni su a cena za akcije Luke povećana je za 20% u odnosu na prvobitnu ponudu.

Kod Luke Bar cena za akcije je povećana 20%, pa nakon pregovora cena za 30% akcija u Luci Bar iznosi 8,52 mil EUR, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Takođe, kako se navodi, Luka Bar u budućem periodu ne može ostvarivati dosadašnje prihode po osnovu naknada za korišćenje operativne obale, jer je to prihod Budžeta Crne Gore.

Koncesionar će biti u obavezi da, u skladu sa Ugovorom o koncesiji čija je priprema u toku, plaća i koncesionu naknadu za koju se predviđa da će iznositi 500 hiljada EUR fiksno na godišnjem nivou, kao i dodatno varijabilni deo naknade, koji zavisi od obima budućeg prometa.

Za AD Montecargo Podgorica ponuđena ukupna cena za 51% akcija je ostala 2,5 mil EUR, dok su investicije povećane sa 2,55 na 3,45 mil EUR. Ponuđač će obezbediti i dve lokomotive ukupne vrednosti od 7 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2023.  |  Građevina

Na Voždovcu u planu gradnja više od 500.000 m2 BRGP za stanovanje - Urbanizuje se područje između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića

Planom detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića na Voždovcu, predviđena je gradnja novih kvadrata i povećanje broja stanovnika na tom području 10 puta. Reč je o površini od oko 20,03 ha, na kojoj se, kako se u planu navodi, prepoznaju dve različite grupacije namena. - Na delu uz Ulicu Braće Jerković grupisani su slobodnostojeći stambeni objekti u otvorenom bloku,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.