NavMenu

Konsolidovani profit Raiffeisen Bank International u 2016. uvećan na 463 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.03.2017. 18:34
Komentari
Podeli
Austrijska Raiffeisen Bank International ostvarila je u prošloj godini konsolidovani profit od 463 mil EUR, što je rast od 22,2% u poređenju sa 2015. godinom.

Profit pre oporezivanja uvećan je za 24,6% i iznosi 886 mil EUR, dok je neto profit skočio za 31,9%, na 574 mil EUR, saopšteno je iz te banke.

Neto prihod od kamata je lani opao za 11,8%, na 2.935 mil EUR na godišnjem nivou, a operativni prihodi su iznosili 4.692 mil EUR, što je takođe smanjenje za 4,8% u odnosu na prethodnu godinu.

Srezani su i opšti administrativni troškovi za 2,3% na nivo od 2.848 mil EUR, dok su neto rezervisanja za gubitke po plasmanima, sa iznosom od 753 mil EUR, smanjena za 40,3%.

Stopa loših kredita je pala za 2,7 procentna poena na 9,2% u poređenju sa krajem 2015. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.