NavMenu

Canon Europe predstavlja Oce Colorado 1640 prvi uređaj za štampu sa valjcima zasnovan na novoj Canon UVgel tehnologiji

Izvor: Promo Četvrtak, 16.03.2017. 16:08
Komentari
Podeli

Canon Europe, svetski lider u oblasti grafičkih rešenja, sa ponosom predstavlja Océ Colorado 1640 – prvi 64-inčni uređaj za štampu širokog formata sa valjcima, zasnovan na novoj Canon UVgel tehnologiji.

Canon je razvio tehnologiju UVgel kako bi ponudio nenadmašnu produktivnost, uparenu sa izvanrednim kvalitetom otiska na širokoj lepezi materijala radi optimalne i svestrane primene. Zasnovan na prednostima UVgel tehnologije, Océ Colorado 1640 je napravljen u skladu sa najvišim industrijskim standardima, kako bi odgovorio na sve potrebe preduzeća svih veličina, proizvodeći velike količine grafike širokog formata u kratkim rokovima, da bi se ispunili zahtevi klijenata.

Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u Canon Europe, je prokomentarisao: "Potražnja za grafikom širokog formata je u porastu i njeni proizvođači žele da prošire proizvodnju i iskoristiti priliku za rast. Do sad su morali praviti značajne tehnološke kompromise između brzine, kvalitete i izbora medija. Predstavljanjem Océ Colorado 1640 štampača sa UVgel tehnologijom, Canon nudi optimalnu kombinaciju kvaliteta, produktivnosti, automatizacije, područja primene i operativnih troškova. Ovaj novi štampač redefiniše granice štampe sa valjcima, omogućavajući proizvođačima grafika da se razvijaju proširujući svoje mogućnosti i tražeći nove prilike za zaradu."

Revolucionarna produktivnost
Brži od bilo kog drugog štampača u ovom segmentu, sa maksimalnom brzinom od čak 159 m2/h pri izradi bilborda i velikih plakata, novi Océ Colorado 1640 daje firmama koje pružaju uslugu štampe (print service providers - PSP) nenadmašan nivo produktivnosti. Čak i pri najvišem nivou kvaliteta, za primene u enterijerima, kada se otisak gleda izbliza, štampač postiže brzinu od 40 m2/h.

Canonovo UVgel mastilo se trenutno vezuje prilikom kontakta sa podlogom, što rezultira potpunom kontrolom i preciznim pozicioniranjem svake pojedinačne tačke uz minimalno razlivanje. Smanjenjem širenja mastila i spajanja kapljica na mediju, pri svakom prolazu se može odštampati željena količina mastila, što rezultira bogatim i intenzivnim slikama, a sve to pri izuzetno velikim brzinama štampe.

Revolucionarni sastav LED-UV sušenja pri niskim temperaturama pomera se nezavisno od ispisnog nosača, omogućavajući ravnomerno UV sušenje nakon štampe, što dodatno doprinosi brzini i kvalitetu. Materijali odštampani UVgelom su odmah suvi i spremni za završnu obradu ili laminaciju, što je idealno za preduzeća koja imaju narudžbine sa kratkim rokovima isporuke.

Produktivnost dodatno poboljšava konfiguracija Océ Colorado 1640 štampača sa dva valjka, koja omogućuje da se firma koja pruža uslugu štampe u hodu prebacuje između dve vrste i veličine materijala, što olakšava brzu proizvodnju različitih rešenja.

Izvrstan kvalitet
Océ Colorado 1640 nudi izvrstan i postojan kvalitet slike u svakom otisku. Precizne tačke UVgela koje trenutno prianjaju i vezuju se za podlogu stvaraju oštre slike sa minimalnim razlivanjem, dok stabilna i precizno kontrolisana tačka osigurava vrhunsku doslednost boja.

Canon UVgel glave za štampu obuhvataju patentirani stalni nadzor mlaznica pomoću akustičnog uzorkovanja, kako bi se otkrile i popravile sve mlaznice čije performanse ne zadovoljavaju, i tako eliminisale bele crte. Ovo omogućava štampu bez stalnog nadzora i smanjenje količine neuspelih otisaka.

Široka lepeza primene
Océ Colorado 1640 je podjednako pogodan za izradu materijale za unutrašnju i spoljašnju primenu, uključujući postere, plakate, natpise, bilborde, grafiku za prozore, nalepnice i zidne obloge.
UVgel mastilo ne sadrži vodu, što znatno smanjuje bubrenje materijala i poboljšava postojanost dimenzija.

Otisci načinjeni UVgel mastilom su izdržljivi, boje ne blede i veoma su otporne na uslove tipične za upotrebu na otvorenom, dok će sa druge strane odštampani materijali bez mirisa i VCL-a zadovoljiti najviše ekološke standarde za osetljive primene u zatvorenom.

Brži povrat ulaganja
Océ Colorado 1640 ima niske ukupne operativne troškove radi bržeg povrata ulaganja. Canon UVgel tehnologija smanjuje potrošnju mastila do 40 % u poređenju sa konkurentskim tehnologijama, zahvaljujući efikasnijem načinu brizganja mastila, značajnom smanjenju mastila za održavanje i uklanjanju potrebe za korišćenjem optimizatora.

Automatizovane funkcije štampača i do trećinu smanjuju vreme rukovanja operatera u odnosu na konkurentske tehnologije. Na primer, implementacijom jedinstvenog sistema sa dva valjka smanjuje se vreme potrebno za ubacivanje materijala. Industrijski dizajn je usmeren ka maksimalnoj produktivnosti, uz minimalne intervencije radi održavanja.

Uređaj Océ Colorado 1640 će prvi put biti javno predstavljen u EMEA regiji na sajmu FESPA 2017 u Hamburgu koji će biti održan od 8. do 12. maja 2017.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.