NavMenu

Novi Sad dobija centralni prečistač voda do 2021. godine

Izvor: RTV Četvrtak, 16.03.2017. 11:52
Komentari
Podeli
Centralni prečistač otpadnih voda za Novi Sad trebalo bi da bude gotov do 2021. godine, kažu u Vodovodu i kanalizaciji.

Iako to znači da će se Dunav zagađivati još nekoliko godina, iz Vodovoda poručuju da su otpadne vode u granicama propisa. To, bar za period kupališne sezone, u kom oni vrše analize, potvrđuju i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Gradski prečistač otpadnih voda trenutno je u fazi izrade tehničke dokumentacije. Tačnije, završen je generalni projekat koji je kod pokrajinske revizione komisije.

Iz Vodovoda poručuju da je izgradnja prečistača veoma dug proces, prvenstveno zbog obimne dokumentacije, ali dodaju i da, ukoliko se izuzmu povremeni incidenti, otpadne vode koje se ispuštaju u Dunav zadovoljavaju propise. To potvrđuju i u Institutu za javno zdravlje.

Oprez će i dalje biti neophodan, bar do 2021. godine, kada će biti završen sekundarni prečistač.

To ne znači da će projekat tada biti i završen, jer će tek 2035. biti završen i za tercijarni prečistač namenjen uklanjanju teških metala i radioaktivnih elemenata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.