Izvor: eKapija | Sreda, 15.03.2017.| 11:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prva izložba Ženskog arhitektonskog društva 17. marta u Mikser House-u

Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Svojom prvom izložbom, koja će biti otvorena 17. marta u 18 časova u Mikser House-u, Žensko arhitektonsko društvo (ŽAD) predstaviće stručnoj i široj javnosti svoj rad, kroz individualna ostvarenja osnivačica i članica. Izložba ima za cilj povećanje vidljivosti žena arhitekata, kao i prezentaciju raznovrsnosti radova, istraživanja, aktivnosti i projekata kojima se bave i koje stvaraju žene arhitekte.

Ovom prilikom svoja ostvarenja prikazaće oko 50 izabranih članica ŽAD-a, a izložba je zamišljena kao formalan početak rada društva žena arhitekata koje se zalažu za bolju afirmaciju žena u struci, veću vidljivost i solidarnost, te mentorsku pomoć mladima, kao i regionalno povezivanje sa sličnim asocijacijama.

Izložbu će svečano otvoriti Milana Rikanović, direktorka UN Women Srbija, Ivanka Popović, prorektorka Univerziteta u Beogradu, i osnivačice Društva - Anja Milić, vlasnica kompanije Arhipro, i Eva Vaništa Lazarević, direktorka ŽAD-a i redovna profesorka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ova inicijativa najavljena je na Mikser Festivalu 2016, u okviru programa Ženijalno, i od tada se organizuju manifestacije kojima se promoviše rad žena arhitekata u Srbiji i Crnoj Gori.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.