Izvor: Novosti | Sreda, 15.03.2017.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Sremskoj Kamenici počela zračenja naprednom tehnikom - Do kraja 2017. lečenje oko 100 pacijenata onkoloških pacijenata

Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković obišao je Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gde je u bloku Kamenica 2 počelo zračenje obolelih pacijenata naprednom tehnikom koja se u Srbiji primenjuje jedino u toj ustanovi.

Gojković je rekao novinarima da je Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici, u kome se godišnje leči više od 3.000 pacijenata, postao najrespektabilnija ustanova te vrste u zemlji.

- Za devet meseci tim mladih lekara uspeo je, što u inostranstvu, što zahvaljujući gostovanju stručnjaka iz inostranstva na Institutu, da uspešno savlada naprednu tehniku zračenja, koja će značajno doprineti kvalitetu - rekao je Gojković.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Zoran Radovanović rekao je da napredna tehnika zračenja omogućava zračenje tumora većom jačinom i veću zaštitu okolnih organa.

- Do sada je ovoj vrsti zračenja podvrgnuto osam pacijenata, a do kraja godine broj pacijenata koji će biti zračeni naprednom tehnikom biće oko 100 - rekao je Radovanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.