Izvor: Beta | Ponedeljak, 13.03.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Etihad Aviation otvorio Centar za objedinjene usluge u Beogradu

Sa otvaranja centra
Etihad Aviation Group otvorio je danas u Beogradu Centar za objedinjene usluge koji će obavljati zajedničke funkcije aviokompanija članica mreže Etihad Aviation Partners, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da do 2020. broj zaposlenih bude 685. Centar je osposobljen da primi 4,4 miliona poziva do 2020. godine.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na svečanom otvaranju da je srećan što je odlučeno da centar bude otvoren u Srbiji i da to pokazuje da Srbija može da čini stvari koje rade najbolji narodi na svetu i da "možemo tim ljudima i zemljama da pripadamo".

On je kazao da Srbija može da se pohvali da ima pristojnu aviokompaniju i da je za tri i po godine udvostručen broj putnika na beogradskom aerodromu, te da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalnog avioprevoznika.

Aleksandar Vučić i James Hogan, generalni direktor Etihad Airways, na otvaranju Centra
Vučić je napomenuo i da je za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla zainteresovano 27 kompanija, među kojima i one iz Kine, Francuske i Nemačke.

On je dodao da će biti velika borba za koncesiju zato što svi vide Beograd kao važno, značajno mesto i čvorište svih puteva, ne samo u Jugoistočnoj Evropi, nego i u značajnijem delu Starog kontinenta.

Vučić je kazao i da je, pored ostalog, zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

- Prošle godine bilo je 1,1 miliona turista u Beogradu, a nešto više od dva miliona u Srbiji. Brojeve možemo dramatično da uvećamo i pohvalimo se i sa četiri ili pet miliona turista. Za sve to bio je potreban Etihad, bez toga ne bismo mogli - rekao je Vučić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.