NavMenu

Etihad Aviation otvorio Centar za objedinjene usluge u Beogradu

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.03.2017. 15:51
Komentari
Podeli
Sa otvaranja centraSa otvaranja centra
Etihad Aviation Group otvorio je danas u Beogradu Centar za objedinjene usluge koji će obavljati zajedničke funkcije aviokompanija članica mreže Etihad Aviation Partners, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da do 2020. broj zaposlenih bude 685. Centar je osposobljen da primi 4,4 miliona poziva do 2020. godine.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na svečanom otvaranju da je srećan što je odlučeno da centar bude otvoren u Srbiji i da to pokazuje da Srbija može da čini stvari koje rade najbolji narodi na svetu i da "možemo tim ljudima i zemljama da pripadamo".

On je kazao da Srbija može da se pohvali da ima pristojnu aviokompaniju i da je za tri i po godine udvostručen broj putnika na beogradskom aerodromu, te da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalnog avioprevoznika.

Aleksandar Vučić i James Hogan, generalni direktor Etihad Airways, na otvaranju CentraAleksandar Vučić i James Hogan, generalni direktor Etihad Airways, na otvaranju Centra
Vučić je napomenuo i da je za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla zainteresovano 27 kompanija, među kojima i one iz Kine, Francuske i Nemačke.

On je dodao da će biti velika borba za koncesiju zato što svi vide Beograd kao važno, značajno mesto i čvorište svih puteva, ne samo u Jugoistočnoj Evropi, nego i u značajnijem delu Starog kontinenta.

Vučić je kazao i da je, pored ostalog, zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

- Prošle godine bilo je 1,1 miliona turista u Beogradu, a nešto više od dva miliona u Srbiji. Brojeve možemo dramatično da uvećamo i pohvalimo se i sa četiri ili pet miliona turista. Za sve to bio je potreban Etihad, bez toga ne bismo mogli - rekao je Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.