Izvor: Radio 021 | Ponedeljak, 13.03.2017.| 12:07

Počela izgradnja Hitne pomoći u Novom Sadu - Niče trospratnica od 2.700 kvadrata

Sa polaganje kamena temeljca
Kamen temeljac za novu zgradu novosadske Hitne pomoći, na uglu ulica Ilariona Ruvarca i Bulevara patrijarha Pavla na Telepu, položen je danas, čime je i zvanično počela njena izgradnja.

Radnici su pre nekoliko dana počeli iskopavanje zemljišta na parceli od 3.000 kvadrata na kojoj će nići trospratnica od 2.700 kvadrata, sa garažom od 2.300 m2.

U prizemlju će biti smešteno noćno dežurstvo za decu i odrasle sa ordinacijama, čekaonicom, labaratorijom i drugim potrebnim sadržajima. Takođe, tu će biti i deo prostorija namenjenih za smeštaj i dnevni boravak zaposlenih u Hitnoj pomoći uz nekoliko kancelarija, kao i apoteka, koju će koristiti Apotekarska ustanova Novi Sad.

Na prvom spratu je predviđen prostor za smeštaj urgentnih ekipa uz tri vežbaonice i druge prateće prostore kao što su garderoba, toaleti i slično, a na drugom spratu će biti dispečarski centar uz nekoliko kancelarija za administraciju.

Na trećem spratu će biti pretežno kancelarije za upravu, kao i prostor za arhivu i biblioteku.

Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine. Grad Novi Sad je ugovor o izgradnji, vredan 341 milion dinara, zaključio sa konzorcijumom oko preduzeća Graditelj NS.

Izgradnja bi trebalo da bude gotova za godinu dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.