NavMenu

Dahlia krajem aprila na dobošu - Procenjena vrednost 10 mil EUR

Izvor: Novosti Nedelja, 12.03.2017. 17:52
Komentari
Podeli
(Foto: dahliacosmetics.com)
Nije dočekala 100. rođendan, ali jeste epitet jedne od najstarijih kozmetičkih kuća na Balkanu. Čuvena Dahlia od maja 2016. godine je u stečaju, a na podugačkoj listi poverilaca su i bivši radnici. Među obavezama koje je bivši vlasnik ignorisao su doprinosi za skoro četiri godine. Pošto je reč o stečaju privatne firme, niko, sem stečajne mase, nije "adresa" za povezivanje njihovog staža.


Stečajni uprav Rade Radulović kaže da će se Dahlia prodavati kao preduzeće. Javni poziv se očekuje krajem aprila, ali mala je šansa da će se naplatiti svi poverioci.

- Utvrdili smo ukupna potraživanja i ona na nivou čitavog sistema, pošto su uvezani sa Beohemijom i Beohemija-inhom, iznose čak 28 milijardi dinara, to je više od 200 mil EUR. Procenjena vrednost Dalije je oko 10 mil EUR, što znači da će početna cena biti oko 5 mil EUR. Posle prodaje se prvo namiruju razlučni poverioci, to su oni čija su potraživanja obezbeđena hipotekom ili zalogom. Ono što preostane ide u stečajnu masu. U prvom isplatnom redu su plate zaposlenih i to u iznosu minimalne zarade tokom poslednjih godinu dana i PIO doprinosi za poslednje dve godine. Kada se oni isplate, idu sledeći isplatni redovi. Ima šanse da se iz stečajne mase isplati prvi red, a ostali teško - kaže Radulović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.