NavMenu

Raspisan tender za "Zavarivač" iz Vranja - tenderska dokumentacija od 12. maja

Izvor: Novosti Ponedeljak, 12.05.2008. 08:54
Komentari
Podeli

Agencija za privatizaciju Srbije raspisala je tender za prodaju 40,2% akcija proizvođača čeličnih konstrukcija "Zavarivač" iz Vranja.

Tendersku dokumentaciju moguće je otkupiti od danas (12. maj 2008. godine) po ceni od 8.000 EUR, rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 11. jul 2008. godine, a licitaciona garancija iznosi 50.000 EUR.

Na prodaju je 40,2% akcija koje su u vlasništvu Akcijskog fonda i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ponuđači treba da dostave ponudu cene za sve akcije "Zavarivača", jer će Akcijski fond nakon potpisivanja sporazuma uputiti poziv manjinskim akcionarima, koji imaju po manje od dva odsto, da prodaju svoje pakete akcija.

"Zavarivač" ima 77.268 akcija kojima se na berzi trguje od 20. aprila 2007. godine. Cena akcija danas iznosi 4.000 dinara, što je približno 20% manje nego pre tri meseca, a prema podacima Beogradske berze tržišna kapiralizacija preduzeća je 309,07 miliona dinara.

Najavljeno je da će, ukoliko privatizacija bude uspešna, preduzeće biti oslobođeno 15,78% dugova, čime će dugovi biti smanjeni na 4,23 mil EUR.

"Zavarivač" ima 118.118 m2 građevinskog zemljišta u Vranju, Preševu, Novom Sadu i Smederevu i zgrade površine 34.820 m2.

Uslov za učešće na tenderu je da potencijalni kupac proizvodi metalne proizvode, osim mašina i uređaja, u protekle tri godine i da je 2007. ostvario poslovni prihod od najmanje 10 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.