NavMenu

Budućnost domaće ekonomije zavisi od ulaganja u najmlađe generacije - UNICEF na Kopaonik biznis forumu

Izvor: eKapija Petak, 10.03.2017. 09:09
Komentari
Podeli
Michel Saint-Lot na Kopaonik biznis forumuMichel Saint-Lot na Kopaonik biznis forumu
Nejednakost nije neizbežna. Nejednakost je izbor. Promovisanje pravičnosti - jednake šanse za svako dete - je izbor. To je važan izbor za budućnost dece i samog društva, rekao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, na plenarnoj sednici Kopaonik biznis foruma "Društvena inkluzivnost i inkluzivnost u odnosu na prirodu i perspektive mladih", koji je juče završen.

- Srbija nesumnjivo napreduje u državnoj reformi, ali Vlada i drugi akteri bi trebalo dodatno da se fokusiraju na stratešku važnost ulaganja u ljudski kapital, a naročito u decu kao najvažniji resurs u državi. Ako su deca zdrava, obrazovana, obučena da rade i sposobna da zarade pristojnu platu, onda su i osnažena da zadovolje svoje osnovne potrebe i budu uspešna, a koristi od toga će imati i čitavo društvo - rekao je Michel Saint-Lot.

Svako dete mora da ima mogućnost da raste, razvija svoje veštine i potencijale i doprinosi svojoj porodici i zajednici. Održiv razvoj je moguć samo ako ga nastave buduće generacije. Zato je ulaganje u zdravlje, obrazovanje i fizički, emotivni i kognitivni razvoj dece istinsko ulaganje u buduće generacije, privredu i radnu snagu, koji pokreću razvoj svake zemlje, navodi se u saopštenju UNICEF-a.


- Kako bi se neophodne reforme ostvarile, moramo voditi računa prilikom restrukturiranja javnog sektora. Ne bi bilo dobro smanjiti obim usluga koje su se pokazale kao korisne, efikasne i isplative, kao što su one koje pružaju porodični saradnici, patronažne sestre i romske zdravstvene medijatorke. To su usluge koje su ključne za razvoj ljudskih resursa i od suštinske su važnosti za promene koje želimo da sprovedemo - istakao je Saint-Lot.

Učesnici plenarne sednice, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošaljavanja, socijalnih i boračkih pitanja, složili su se da ulaganje u rani razvoj, kroz kvalitetno obrazovanje i kvalitetne medicinske usluge, svakom detetu pruža mogućnost da ostvari svoje pune potencijale, dodaje se u saopštenju UNICEF-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.