NavMenu

Škrtice i Dubioza kolektiv u konkurenciji za album godine

Izvor: RTS Utorak, 07.03.2017. 17:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vedrana Džudža)Ilustracija
Asocijacija nezavisnih muzičkih kompanija IMPALA objavila je listu izvođača nominovanih za nagradu Album godine, na kojoj je 25 izvođača. Među njima se, osim nekih većih imena svetske muzičke scene, nalaze i bendovi Škrtice i Dubioza kolektiv.

Ovo je sedmi put da se nagrada dodeljuje, a sada se okuplja 25 izvođača iz 19 zemalja. Cilj dodeljivanja te nagrade je ukazivanje na različitost i kvalitet nezavisnih izdavačkih kuća i izvođača širom Evrope.

Škrtice su nominovane za album Škrtice, objavljen posredstvom izdavačke kuće Lampshade Media, dok je Dubioza kolektiv nominaciju zaradila albumom Happy Machine, objavljenom za izdavačku kuću PIAS Recordings iz Belgije.

U trci osim ta dva benda nalaze se, između ostalih, i legendarni engleski bend Radiohead, švedski progresiv metal pioniri Meshuggah, kao i sve popularniji reper Danny Brown, što govori o samoj različitosti žanrova koji su uzeti u obzir pri odabiru nominacija.

Raniji dobitnici nagrade su Efterklang, Adele, The xx i Guadalupe Plata. Proces glasanja je u toku, a pobednici će biti objavljeni krajem marta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.