Izvor: Blic | Utorak, 07.03.2017.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leoni zapošljava 200 novih radnika u Prokuplju - Kompanija će krajem 2017. imati 7.000 radnika u Srbiji

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Kompanija Leoni, koja u svom pogonu u Prokuplju upošljava blizu 2.500 radnika, u narednom periodu angažovaće dodatnih 200 radnika koji se nalaze na evidenciji prokupačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Radnici će biti zaposleni u okviru projekta Obuka kod poznatog poslodavca, koji sa tri miliona dinara finansira lokalna samouprava.

– U prethodnih godinu dana u okviru ovog projekta već smo uposlili oko 700 radnika i sada nastavljamo započetu dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Radnici će proći dvomesečnu obuku u našim pogonima, a nakon toga potpisuju ugovor sa Leonijem na šest meseci. Dalje, sve od njih zavisi hoće li im biti produžen ugovor ili ne – rekla je zamenik generalnog direktora kompanije Leoni Aleksandra Pešić.

Ona ističe da se svakodnevno proširuju kapaciteti kompanije, pa je planirano da se do kraja godine uposli oko 3.000 radnika u pogonu u Prokuplju, odnosno, cilj je da se u svim pogonima na jugu Srbije koje Leoni ima još i u Malošištu i Nišu, do kraja 2017. godine uposli preko 7.000 radnika.

Član Opštinskog veća prokupačke opštine Milan Aranđelović podseća da ranija iskustva govore da Leoni uglavnom zadržava radnike koji žele da ostanu da rade i dodaje da je fabrika Leoni postala najveći privredni subjekat u opštini.

Inače, svi polaznici obuke su ranije prošli testiranja, a prijem se vrši preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za vreme obuke oni će primati novčanu naknadu od 6.000 dinara mesečno, osigurani su od slučaja povrede na radu i profesionalnog oboljenja, a kandidatima je i obezbeđen prevoz do radnog mesta i nazad.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.