NavMenu

Nemački Continental otvorio novi pogon u Subotici - Investicija vredna 17 mil EUR, posao za 500 ljudi

Izvor: Beta/Tanjug Utorak, 07.03.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Nemačka kompanija Continental danas je u Subotici otvorila novi pogon u kojem će proizvoditi delove za automobile, a investicija je vredna 17 mil EUR. Novi pogon se prostire na 12.000 kvadratnih metara i u njemu će u naredne tri godine biti zaposleno 500 ljudi.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da su Vlada Srbije i građani pomogli da se ova investicija ostvari i naveo da je Vlada dala oko 3 mil EUR.

Continental u Subotici posluje od 2011. godine, a do sada je zapošljavao više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju, u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

U Subotici će se proizvoditi cevi i cevni sistemi za pogonski sklop automobila, na oko 20.000 metara kvadratnih ukupne radne površine i sa punom zaposlenošću od 1.150 radnika koja će biti dostignuta u narednim godinama. Ovi delovi će se isporučivati proizvođačima automobila u Evropi.

Fabrika proizvodi i delove za poljoprivredne, teretne i industrijske mašine. Direktor kompanije Continental Contitech Živko Topalović rekao je da je novi pogon urađen po najvišim tehničkih i ekološkim zahtevima, te da ta fabrika isporučuje robu zahtevnim kupcima, koju su je prepoznali kao solidnog partnera.

Kompanija Continental je u 2016. godini imala promet od 40,5 mlrd EUR, a zapošljava više od 220.000 ljudi u 56 zemalja.

Predstavnica nemačke ambasade Katrin Čiganovski rekla je da su u poslednjih 16 godina nemačke kompanije uložile u Srbiju 1,8 mlrd EUR i otvorile 35.000 radnih mesta. Dodala je i da je 90% privrednika opredeljeno da ponovo ulaže u Srbiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.