NavMenu

Izmešta se Glavna autobuska stanica u Pančevu?

Izvor: Blic Ponedeljak, 06.03.2017. 14:12
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Glavna autobuska stanica u Pančevu mogla bi u narednom periodu da bude izmeštena sa svoje trenutne lokacije u centru grada, jer je Gradsko veće dalo saglasnost na predlog da se rade izmene i dopune Plana detaljne regulacije za celinu i širi centar. Za sada nije poznato na kojoj adresi bi se u tom slučaju našla Glavna stanica, međutim to nije i jedina moguća izmena.

Kada se bude radio novi Plan detaljne regulacije za širi centar predviđeno je i da se promeni namena nekih delova, prenose lokalni mediji. Pored zatraženog izmeštanja Autobuske stanice, i Kulturni centar je tražio da se promeni namena parceli na kojoj se nalazi letnja pozornica, kao i promena namene zemljišta između Doma vojske Srbije i Crvenog magacina.

Ovi delovi grada bi nakon izmena plana bili predviđeni za stambeno-poslovne zone.

- Konkretno, mi još analiziramo da li je to dobro uraditi ili ne, zbog smanjenja osunčanosti koje se dešava u manjim ulicama u blokovima. Moramo i tržišno da se preorijentišemo, da se izađe u susret novim tendencijama, da se te stambeno-poslovne zone mogu prhvatiti kao nešto novo - rekla je Nataša Mitreski, rukovodilac sektora urbanizma u pančevačkoj Direkciji za izgradnju i uređenje grada Pančeva.

Kako ističe Mitreski, od kada je usvojen Plan generalne regulacije, bilo je dosta zahteva za njegovim izmenama.

- Potencijani investitori tražili su da se u šest blokova, koji su oivičeni ulicama Filipa Višnjića, Miloša Trebinjca, Kraljevića Marka i Cara Lazara, dozvoli povećanje spratnosti, a trenutno važeći propisi dozvoljavaju da se zida prizemlje, dva sprata i potkrovlje - kaže Mitreski.

Konačnu odluku o Planu generalne regulacije daće odbornici Skupštine grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.