Izvor: Tanjug | Nedelja, 05.03.2017.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prva petoletka namenska prihodovala više od 137 mil EUR u 2016. - Nakon ugovora sa UAE slede nova zapošljavanja

Ilustracija (Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je Prvu petoletku namensku u Trsteniku gde se sastao sa poslovodstvom jedne od najuspešnijih fabrika namenske industrije nekada u Jugoslaviji, a danas u Srbiji.

Na sastanku s rukovodstvom i predstavnicima sindikata, kojem su prisustvovali državni sekretar Nenad Nerić i pomoćnik za materijalne resurse Nenad Miloradović, ministru je predočeno da Prva petoletka namenska već dve godine radi veoma uspešno, za razliku od prethodnih dvadeset, da su sve obaveze prema državi u vidu poreza i doprinosa isplaćene i da radnici redovno primaju plate.

Ističući da je tokom protekle godine ostvaren prihod veći od 137 mil EUR, generalna direktorka Anđelka Atanasković je rekla da su veoma dobri finansijski rezultati realno još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju.

Na sastanku je rečeno da je Prva petoletka namenska na nedavnom Sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, da je saradnja sa Ministarstvom odbrane sve bolja, što je dovelo i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

- Ovo je četvrta poseta ministra odbrane našem preduzeću za dve godine, što dovoljno govori o našim rezultatima i napretku. Imamo dosta posla, sklopili smo brojne nove ugovore i sa kupcima u inostranstvu i s domaćim klijentima. Ugovori sklopljeni s Ministarstvom odbrane omogućiće da naša fabrika, kroz realizaciju novih projekata za Vojsku Srbije, postane nosilac objedinjavanja namenske industrije u Srbiji, što predstavlja veliki podstrek i za naše radnike - rekla je direktorka Atanasković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.