Izvor: eKapija | Petak, 03.03.2017.| 11:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Beogradu održan mini sajam italijanskih brendova

Mini sajam italijanskih brendova održan je u četvrtak (2. marta 2017. godine) u Ušće shopping centru, koji je i bio partner manifestacije, a posetioci italijanskog trga su imali priliku da se upoznaju sa izuzetnostima italijanskog dizajna, navodi se u saopštenju organizatora.

Od 19 časova organizovan je zabavno-muzički program uz vesele animacije Beogradskih pantomimičara, nastup DJ-a Selecter, kao i mini koncert Volare na tri načina, koji je najavio ambasador Italije Đuzepe Manco. Ovom prilikom predstavio se i hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, pijanistkinja i pevačica Nataša Račić i sopran Aleksandra Alivojvodić, koja je nastupila uz klavirsku pratnju Nemanje Nikolića.

Inicijativi u Beogradu su se priključili brendovi FCA, Piaggio, Natuzzi, Chicco, Monini, Rio Mare, PensareCasa, IDP – Industria Divani e Poltrone, Atlas i Moreno kafa.

U okviru Dana italijanskog dizajna u Beogradu u organizaciji Ambasade Italije i Italijanskog instituta za kulturu organizovan je i okrugli sto "#Individua #Tehnologija #Društvo" u Mikser House.

Ambasador Italije Đuzepe Manco otvorio je i taj događaj, na kome su učestvovali italijanski arhitekta Nikola di Batista, direktor časopisa Domus, koji se bavio temom odnosa između individue, mesta stanovanja i društva. Ostali govornici bili su arhitekta Vladimir Lojanica, modna kreatorka Dragana Ognjenović, industrijski dizajner Marko Luković i arhitekta Zoran Đukanović u ulozi moderatora.

Prvi Dan italijanskog dizajna je inicijativa Ministarstva spoljnih poslova Italije u saradnji sa Trijenalom u Milanu i Sajmom nameštaja, nastala u slavu izuzetnosti italijanskog dizajna u svetu, kao važnog dela italijanske kulture i privrede.

U ovu inicijativu je uključeno 100 ambasadora italijanske kulture (dizajneri, preduzetnici, novinari, kritičari, stručnjaci za komunikacije, profesori…) koji su u 100 gradova širom sveta u okviru 100 manifestacija preneli svoja iskustva, projekte i ideje. Oblast dizajna – jedne od najvažnijih industrija Made in Italy poznate u celom svetu – ostvaruje u Italiji fakturisani prihod od 46,8 mlrd EUR (2,9% nacionalnog BDP) i zapošljava 995 hiljada ljudi u direktnim i indirektnim poslovima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.