NavMenu

Novi Sad potpisao protokol o namerama sa kompanijom Siemens - Cilj unapređenje saobraćaja, energetske efikasnosti i komunalne delatnosti u gradu

Izvor: eKapija Petak, 03.03.2017. 11:43
Komentari
Podeli
Udo Ajhlinger i Miloš VučevićUdo Ajhlinger i Miloš Vučević
Grad Novi Sad i kompanija Siemens potpisali su Protokol o namerama u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

- Novi Sad je, osim Beograda i Niša, grad koji je takođe prepoznao Siemens kao partnera i na ovaj način krenuo u rešavanje hroničnih problem, koji utiču na za kvalitet života građana - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Uvek nam je potrebna podrška kompanija koje imaju znanje, kvalitetne kadrove i koje mogu da olakšaju rešavanje problema. Protokol o namerama je jedan uvodni akt koji iskazuje saglasnost volje obe strane da zajednički učestvuju u rešavanju, pre svega, problema u saobraćaju, energetskoj efikasnosti i u komunalnoj delatnosti, posebno u vodosnabdevanju i grejanju - dodao je on.

Vučević kaže da je jedan od prioriteta u narednom periodu u razvoju grada Strategija integrisanog upravljanja saobraćajem, tako da je podrška Siemensa.

Direktor Siemensa Udo Ajhlinger rekao je da mu je zadovoljstvo što ta kompanija, upravo u Novom Sadu, nastavlja da realizuje strateške inicijative na daljim aktivnostima u Srbiji.

- Ovo je prvi korak u budućoj saradnji koja predviđa jedan integrisani pristup i sveobuhvatnu analizu. Zajednički timovi Grada i kompanije Siemens će u okviru radionica, a na osnovu potpisanog Protokola, sagledavati obostrane mogućnosti i potrebe, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta života građana. Pretpostavljam da ćemo u narednih šest meseci uspeti da se dogovorimo koji će to biti prvi konkretni koraci, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost – rekao je Ajhlinger.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.