Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.03.2017.| 14:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Termovent širi proizvodni program čistih soba - PKS obećala podršku u osvajanju izvoznih tržišta

Kompanija Termovent, prateći zahteve evropskog i tržišta Ruske Federacije, uvela je novine u proizvodni program čistih soba.

- Reč je o jednom potpuno novom proizvodu, proširen je prozvodni program sa modularnim sistemom panela za izradu čistih soba, za koji očekujemo dobar plasman i pozicioniranje na tržištu EU, Rusije i drugih zemalja - rekao je generalni direktor Termovent komerca Dušan Perović.

On je istakao podršku Privredne komore Srbije, posebno u nastupu na sajamskim manifestacijama u svetu i osvajanju novih tržišta.

Marko Čadež, predsednik PKS, rekao je prilikom posete toj kompaniji iz Kladova da će Komora snažno podržati jačanje izvoznih poslova uspešnih domaćih kompanija kakva je Termovent komerc.

- Ne postoje poslovni forumi i međunarodni skupovi na kojima ne ističemo uspešan primer poslovanja kompanije Termovent, o čemu svedoče i novi dogovoreni poslovi i ugovori u proteklih nekoliko dana za tržišta Rusije i Evropske unije - rekao je predsednik PKS.

Kupci, kako je istakao, prepoznaju kvalitet ove konkurentne kompanije i lako sklapaju nove poslovne aranžmane. O uspehu kompanije najbolje svedoči podatak da su sklopljeni ugovori popunili proizvodne kapacitete za prva dva kvartala ove godine.

Takođe je ukazao na značaj daljeg rasta kompanije, proširenje proizvodnog programa i kapaciteta Termoventa, kao i zapošljavanje novih radnika.

Kompanija Termovent je osnovana 1993. godine. Počela je sa radom kao mašinska radionica, čija je osnovna delatnost bila proizvodnja klima komora i izvođenje instalacija grejanja, hlađenja i klimatizacije.

Termovent je danas partner kompanijama kao što su - Purna Pharmaceuticals, Delpharm, Dishman Netherlands, Tube Souples, Zoetis, Bilthoven Bilogicals, Hemofarm, Actavis, Bionika Pharmaceuticals, Wellpharma Medical Solutions. Izvozi na tržišta Belgije, Holandije, Francuske, Austrije, Rumunije i Makedonije, Ruske Federacije, UAE, Saudijske Arabije, Iraka i Indije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.