Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.03.2017.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bačka Topola dobija Fudbalsku akademiju vrednu 9,5 mil EUR - Najavljena gradnja centralnog stadiona i 4 pomoćna terena

(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
U Bačkoj Topoli uskoro će biti sagrađena Fudbalska akademija, zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske (FSM) od 9,5 mil EUR!

Donacija FSM namenjena je TSC Bačka Topola za formiranje i izgradnju objekata za Fudbalsku akademiju, u kojoj će priliku da se razvijaju dobiti mnogi mladi fudbaleri, a biće održavane i obuke za trenere iz okolnih mesta.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola, novac od donacije biće iskorišćen za gradnju centralnog terena, odnosno novog stadiona, sa pratećim objektima. Akademija će imati i potpuno opremljenu teretanu, saunu, kao i sobu za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven. U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbeđena i adekvatna ishrana, navedeno je u saopštenju.

Mađarski fudbalski savez već godinama pomaže razvoj fudbala i u drugim zemljama u regionu, podseća se u saopštenju.

Vlasnik glavnog sponzora TSC Bačka Topola, kompanije SAT-TRAKT, i član Izvršnog odbora FSS Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija TSC u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine. Sredstva donacije koristiće se i za pomoć oko desetak klubova u okruženju Bačke Topole, za poboljšanje njihove infrastrukture i rada, dodaje se u saopštenju.

Cilj TSC Bačka Topola je da realizacijom ovog projekta poboljša uslove za rad sa mladim fudbalerima, kako bi oni mogli da što više napreduju u blizini prebivališta.

U celini, Fudbalska akademija dugoročno treba da dovede do razvoja fudbalskih talenata i fudbalske infrastrukture u Vojvodini i Srbiji. TSC Bačka Topola, kome je ova donacija pripala, 2013. godine je proslavio 100 rođendan. Generalni sponzor udruženja je kompanija SAT-TRAKT d.o.o. iz Bačke Topole. U klubu su ponikli i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, kao i sadašnji standardni reprezentativac Srbije Dušan Tadić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.