Izvor: eKapija | Sreda, 01.03.2017.| 15:45

Beogradski Parking servis uveo elektronsko plaćanje povlašćenih karata

JKP Parking servis uvelo je novu uslugu kupovine povlašćene parking karte elektronskim putem.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, stanari i pravna lica, koji ispunjavaju uslove za dobijanje mesečne povlašćene parking karte (PPK) u okviru zonskog sistema parkiranja, od danas imaju mogućnost da je dobiju i produže, bez dolaska u poslovnice Parking servisa.

Korisnici mogu elektronski da podnesu zahtev za izdavanje povlašćene karte preko portala Parking servisa ili mobilne aplikacije, zatim da je plate putem e-bankinga, nakon čega će im biti aktivirana mesečna povlašćena karta.

Parking servis je izašao u susret inicijativi korisnika, koji u sve većem broju plaćaju elektronskim putem, i ovim potezom pokazao da ide u korak sa novim tehnologijama. Danas je prvi put, posle 15 godina od uvođenja zonskog sistema parkiranja, stanarima i pravnim licima omogućeno da elektronski podnesu zahtev za povlašćenu parking kartu i da sve obaveze plaćanja regulišu iz svog doma ili kancelarije.

- Podizanje nivoa kvaliteta usluga Parking servisa, na kome konstantno radimo, ne znači i podizanje cena, jer smo, svesni ekonomske situacije, stanarima omogućili da elektronsku kartu i dalje kupuju po povlašćenoj ceni od 457 dinara na mesečnom nivou. Ovo je samo prvi korak na putu ka elektronskom poslovanju preduzeća, jer u narednom periodu planiramo i novine u garažama i parkiralištima - rekao je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Do elektronske parking karte građani će moći da dođu tako što se najpre registruju na portalu Parking servisa, putem korisničkog imena i lozinke, a potom popune zahtev. Ukoliko ispunjavaju neophodne uslove, dobiće potvrdu da je zahtev odobren, kao i predračun za tražene usluge, koje mogu platiti online. Osim elektronskim putem, uplatu mogu da obave kao i do sada - u Pošti, banci ili na šalteru Parking servisa.

Po evidentiranju uplate, podnosilac zahteva dobija e-mail da je parking karta aktivna, kao i podatke o zoni i periodu važenja. Povlašćena karta se aktivira najranije trećeg dana od dana kreiranja zahteva i plaćanja, a izdaje se na vremenski period od najmanje mesec dana i najviše 12 meseci. Svaki stanar može na svoje ime kupiti najviše dve mesečne povlašćene parking karte, navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.