Izvor: eKapija | Sreda, 01.03.2017.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradski Parking servis uveo elektronsko plaćanje povlašćenih karata

JKP Parking servis uvelo je novu uslugu kupovine povlašćene parking karte elektronskim putem.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, stanari i pravna lica, koji ispunjavaju uslove za dobijanje mesečne povlašćene parking karte (PPK) u okviru zonskog sistema parkiranja, od danas imaju mogućnost da je dobiju i produže, bez dolaska u poslovnice Parking servisa.

Korisnici mogu elektronski da podnesu zahtev za izdavanje povlašćene karte preko portala Parking servisa ili mobilne aplikacije, zatim da je plate putem e-bankinga, nakon čega će im biti aktivirana mesečna povlašćena karta.

Parking servis je izašao u susret inicijativi korisnika, koji u sve većem broju plaćaju elektronskim putem, i ovim potezom pokazao da ide u korak sa novim tehnologijama. Danas je prvi put, posle 15 godina od uvođenja zonskog sistema parkiranja, stanarima i pravnim licima omogućeno da elektronski podnesu zahtev za povlašćenu parking kartu i da sve obaveze plaćanja regulišu iz svog doma ili kancelarije.

- Podizanje nivoa kvaliteta usluga Parking servisa, na kome konstantno radimo, ne znači i podizanje cena, jer smo, svesni ekonomske situacije, stanarima omogućili da elektronsku kartu i dalje kupuju po povlašćenoj ceni od 457 dinara na mesečnom nivou. Ovo je samo prvi korak na putu ka elektronskom poslovanju preduzeća, jer u narednom periodu planiramo i novine u garažama i parkiralištima - rekao je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Do elektronske parking karte građani će moći da dođu tako što se najpre registruju na portalu Parking servisa, putem korisničkog imena i lozinke, a potom popune zahtev. Ukoliko ispunjavaju neophodne uslove, dobiće potvrdu da je zahtev odobren, kao i predračun za tražene usluge, koje mogu platiti online. Osim elektronskim putem, uplatu mogu da obave kao i do sada - u Pošti, banci ili na šalteru Parking servisa.

Po evidentiranju uplate, podnosilac zahteva dobija e-mail da je parking karta aktivna, kao i podatke o zoni i periodu važenja. Povlašćena karta se aktivira najranije trećeg dana od dana kreiranja zahteva i plaćanja, a izdaje se na vremenski period od najmanje mesec dana i najviše 12 meseci. Svaki stanar može na svoje ime kupiti najviše dve mesečne povlašćene parking karte, navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.