NavMenu

Imovinske muke Velmortrans plus u stečaju - Sporno vlasništvo nad zemljištem autobuske stanice Ćuprija

Izvor: Novosti Sreda, 01.03.2017. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Služba za katastar nepokretnosti Ćuprije naložila je nekadašnjem velikom prevozniku, a sada društvenom preduzeću u stečaju pod nazivom Velmotrans plus, da dostavi saglasnost firme Fortis propertis, kako bi mogla da uradi traženu promenu upisa.

Naime, promenu je zatražio Velmortrans, kao vlasnik glavne autobuske stanice u Ćupriji, ali katastar ne može da je sprovede jer ova firma nije korisnik zemljišta ispod stanice.

- Podneli smo zahtev za upis perona, nadstrešnice perona i pristupne saobraćajnice zato što je dosad bio upisan samo građevinski objekat, a ne i kompletna stanična infrastruktura. Problem je, međutim, što nam autobuska stanica i dalje visi u vazduhu, odnosno građevinsko zemljište ispod nje se ne vodi na Velmortrans, već na drugu firmu, pa smo od Fortisa zatražili neophodnu saglasnost, ali odgovora nema - objašnjava predsednik Odbora poverilaca Miroslav Pešić.

Shodno roku koji je odredila Služba za katastar nepokretnosti, saglasnost Fortisa bi trebalo da stigne do 3. marta, inače neće biti promena upisa, a bez toga ni procene vrednosti autobuske stanice, ni oglašavanja njene prodaje... Sve to znači produžavanje agonije Velmortransa i ozbiljnu pretnju da se važna stanica kraj autoputa zauvek zatvori.

U pomenutoj firmi, zato, sve nade polažu u Fortis, odnosno u novog vlasnika ove privatne firme Danijela Milutinovića, koji ju je prošle godine kupio na javnom nadmetanju, te postao ne samo vlasnik imovine, već i korisnik oko 9 hektara građevinskog zemljišta kraj Koridora 10, od čega su dva hektara pod autobuskom stanicom i drugim objektima Velmortransa.


Zbog ovog imovinskog "čvora", ćuprijski prevoznik nikako da izađe iz stečaja u kojem je od 2013, a stanica nije zatvorena samo zahvaljujući tome što ju je zakupila druga firma koja se bavi istom delatnošću. Stečajna uprava se, ipak, nada da će Fortis razumeti situaciju.

S druge strane, Milutinović s kojim su Novosti kontaktirale, ništa nije želeo da komentariše.

- Autobusku stanicu bez zemljišta nije moguće proceniti, a još manje će neko da je kupi ako nema "čiste papire", pa samo dobra volja može da rasplete imovinski problem i konačno okonča stečaj Velmortransa, koji je već ušao u četvrtu godinu - precizira Pešić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.