NavMenu

China Road and Bridge Corporation gradi industrijski park u Srbiji - Prvi rezultati do kraja 2017. godine

Izvor: eKapija/Blic Sreda, 01.03.2017. 15:54
Komentari
Podeli
Sa sastankaSa sastanka
Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) počela je pripremu izgradnje industrijskog parka u Srbiji, što podržava kineska vlada koja je zainteresovana da finansira taj projekat, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je sa predsednikom CRBC Lu Šanom koji je potvrdio da će industrijski park biti izgradjen u kratkom roku.

Važan segment budućeg industrijskog parka biće namenjen agroindustriji.

Cilj je da se što više renomiranih kineskih kompanija uključi u projekat, kako bi se obezbedila snažna trgovinska razmena poljoprivrednim proizvodima i time obezbedio dugoročan izvoz srpskih proizvoda na tržište Kine. Kineska vlada je spremna je da finansira projekat i preduzeće najveći napori da prvi rezultati budu vidljivi do kraja 2017. godine, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ne navodi lokacija industrijskog park, a današnji Blic piše da će u blizini Pupunovog mosta, koji su gradili Kinezi, biti izgrađen logistički centar u agrozoni za izvoz u Kinu. Kinesko i srpsko ministarstvo poljoprivrede uskoro će potpisati i akcioni plan za trgovinu i investicije u poljoprivredi. Nakon toga Srbija će formirati i kancelariju za trgovinu i investicije sa Kinom, prenosi Blic.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.