NavMenu

Više robe i usluga u režimu slobodne trgovine Srbije i Turske - Novi sporazum najkasnije u junu 2017.

Izvor: Beta Utorak, 28.02.2017. 19:03
Komentari
Podeli
(Foto: Nevena Cukućan)
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je u utorak (28. februara 2017. godine) u Ankari s premijerom Turske Binalijem Jildirimom o unapređenju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje dve zemlje. Jildirim je kazao je da Turska podržava reforme koje sprovodi Vlada Srbije i naglasio da posebno mesto u odnosima dve zemlje predstavlja ekonomska saradnja, saopšteno je posle sastanka.

Prema njegovim rečima, obim ekonomske saradnje bi svake godine trebalo da raste i obuhvata sve više privrednih oblasti, prenelo je srpsko Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Jildirim je rekao i da će turska vlada podržati "sve razvojne i infrastrukturne projekte koji su u interesu dve zemlje, istakavši izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo", koju će zajednički realizovati Srbija, Turska i BiH.

Ministar Rasim Ljajić istakao je da je zadovoljan napretkom u pregovorima o proširenju obima roba i usluga, koje će se naći u režimu slobodne trgovine između Srbije i Turske, navodi se u saopštenju.


On je dodao kako očekuje da taj sporazum bude potpisan najkasnije u junu ove godine.

Ljajić je zatražio da vlada u Ankari omogući kvotu za bescarinski izvoz mesa iz Srbije u Tursku, što bi u dobroj meri doprinelo da robna razmena dve zemlje u ovoj godini premaši milijardu evra.

Srpski ministar se susreo i s ministrom ekonomije Nihatom Zejbekčijem, kao i s ministrom poljoprivrede, prehrane i stočarstva Farukom Čelikom.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.