NavMenu

Do 31. marta 2017. pozivi za privatizaciju Metanolsko-sirćetnog kompleksa, Azotare i Petrohemije

Izvor: eKapija Sreda, 01.03.2017. 15:52
Komentari
Podeli
Sa sastankaSa sastanka
Ministar privrede Goran Knežević preneo je u utorak (28. februara 2017. godine) delegaciji Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf, da bi postupak privatizacije Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde, HIP Azotare i HIP Petrohemije iz Pančeva trebalo da bude pokrenut do 31. marta ove godine.

Ministarstvo privrede uputilo je Vladi Srbije predlog zaključka kojim bi se pokrenuo postupak privatizacije do tog roka, navedeno je u saopštenju.

Ministar Knežević izjavio je tom prilikom da postoje zainteresovani investitori za ova preduzeća

- Rešavanje pitanja ovih preduzeća umnogome rasteretilo i fiskalni sistem Srbije, ali i doprinelo većem usmeravanju kapaciteta razvojnim aktivnostima naše zemlje - rekao je on, dodavši da je prioritet rada tog Ministarstva rast privatnog sektora i poboljšanje privrednog ambijenta.

- Upravo zato smo i ove godine proglasili Deceniju preduzetništva, kako bi mala i srednja preduzeća imala kontinuiranu podršku države - rekao je Knežević navodeći da će se samo u ovoj godini obezbediti različiti programi podrške, u vrednosti većoj od 18 milijardi dinara.


On je pozdravio i otvaranje Pregovaračkog poglavlja 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, koje je veoma značajno, jer će doprineti povećanju ekonomskog rasta i jačanju konkurentnosti nacionalne ekonomije.

U toku je javni poziv za privatizacionog savetnika za MSK, a zainteresovani ponuđači mogu da se prijave do 10. marta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.