Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.02.2017.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Švajcarski sirevi atrakcija petog Balkan Cheese Festivala 4. i 5. marta

Peta po redu izložba autohtonih sireva Balkan Cheese Festival održaće u se Mikser House-u 4. i 5. marta, navodi se u saopštenju organizatora.

Na festivalu će široj publici biti predstavljeno više od 120 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a na posebnim prezentacijama i predavanjima biće predstavljeni i sirevi iz Švajcarske, koja je ovaj put pozvana kao zemlja-gost.

Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao što su poslastice sa sirom i sladoledi od raznih vrsta sireva.

Radno vreme Balkan Cheese Festivala biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara.

Tokom festivala, u subotu, 4. marta biće održana i predavanja, prezentacije na teme švajcarski sirevi Istorijat, ekonomski značaj i vrste (12 časova), Raclette (13 časova), Tête de Moine (14 časova), Gruyère AOP (15 časova).

Drugog dana festivala, u nedelju 5. marta u 18 časova, biće proglašeni sirevi pobednici festivala prema glasovima posetilaca.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.