NavMenu

Ferrero hoće još zemlje u Srbiji?

Izvor: B92 Nedelja, 26.02.2017. 17:25
Komentari
Podeli
(Foto: Valentyn Volkov/shutterstock.com)
Predstavnici italijanske kompanije Ferrero traže još zemlje za zasade lešnika za potrebe svoje konditorske proizvodnje, saznaje B92.

Ferrero je pre skoro dve godine kupio imovinu poljoprivrednog preduzeća Aleksa Šantić za 7,95 mil EUR, u čijem sastavu je i 700 hektara poljoprivrednog zemljišta. Tada je objavljeno da će na celoj površini zasaditi lešnike.

Od tada u medijima nije bilo mnogo informacija kako taj proces teče. Kako B92 saznaje, delegacija kompanije ovih dana je ponovo u Srbiji, s ciljem da nađe kvalitetno zemljište za nove zasade.

Kako prenosi B92, predstavnici Ferrera imaju tačno određeno uputstvo šta traže i verovatno će pre bilo kakve kupovine ili zakupa raditi analizu zemljišta, kako bi bili sigurni gde sade.

Pre nekoliko meseci portal Agroklub je objavio izjavu Zorana Keserovića, predsednika Društva voćara Vojvodine i konsultanta italijanske kompanije Ferrero, koji je tada naveo da je kompanija u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i konsultantima s fakulteta u Beogradu i Novom Sadu napravila odličan projekat razvoja proizvodnje lešnika.


- Cilj je da se pod tom voćnom vrstom nađe 10.000 hektara. Namera Italijana je da se unapredi sortna čistoća. Dosta proizvođača kod nas ima zastupljene izmešane sorte i to predstavlja veliki problem u otkupu - kazao je on tada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.