NavMenu

La La Land, Moonlight i Arrival favoriti za Oskara - Dodela prestižne filmske nagrade 26. februara

Izvor: Radio 021 Petak, 24.02.2017. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Dodela Oskara, 89. po redu, održaće se u nedelju kasno uveče u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.

Favoriti za prestižnu nagradu su mjuzikl "La La Land" sa rekordnih 14 nominacija i filmovi "Moonlight" (Mesečina) i "Arrival" (Dolazak), sa po osam nominacija.

"La La Land", koji je dobio 14 nominacija koliko i nekada filmovi "Titanik" i "Sve o Evi", ostvarenje je reditelja Damiena Chazellea (32) u kojem glume i pevaju Emma Stone i Ryan Gosling.

Među nominovanim za najbolji film su "La La Land", "Moonlight", "Arrival", "Manchester by Sea", "Hell or High Wate", "Lion", "Fences", "Hidden Figures'' i "Hacksaw Ridge".

Najveće iznenađenje predstavljaju nominacije za Mela Gibsona kojem Hollywood nije dovoljno poklanjao pažnju. Njegova drama o Drugom svetskom ratu "Hacksaw Ridge" nominavana je u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.

Kandidati za najbolju mušku ulogu su Casey Affleck, Andrew Garfield, Ryan Gosling, Viggo Mortensen i Denzel Washington. Kandidatkinje za najbolju žensku ulogu su Issabele Iper, Ruth Negga, Natalie Portman, Emma Stone i Meryl Streep.

Za najbolju mušku sporednu ulogu će se takmičiti Mahershala Ali, Jeff Bridges, Michael Shannon, Lucas Hedges i Dev Patel.


Posle dve godine kritika zbog nedostaka raznovrsnosti u izboru kandidata za Oskara, američka Akademija za film i nauku ove godine je nominovala nekoliko filmova u kojima glume afroamerički glumci, kao što je "Fences" sa Denzel Washington i Viola Davis i "Moonlight" sa Mahershalom Aliem i Naomie Harris.

Na dodeli će nastupiti nekoliko poznatih muzičara, među kojima Sting, Justin Timberlake, John Legend, i Lin-Manuel Miranda, koji će izvoditi pesme nominovane za najbolju orginalnu pesmu.

Ovogodišnju, 89. ceremoniju dodele Oskara, koja počinje u 19 časova po lokalnom vremenu, prenosiće američka televizijska mreža ABC a domaćin svečanosti biće glumac Jimmy Kimmel.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.