Izvor: IloveZrenjanin | Petak, 24.02.2017.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi vlasnik ulaže 1,5 mil EUR u Minel FEPO - Zrenjaninska fabrika pokreće proizvodnju u martu, potrebno 40 radnika

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Minel FEPO, nekadašnji gigant Zrenjanina, odnedavno ima novog vlasnika. Beogradska firma Uniprom kupila je ovo preduzeće za 215 miliona dinara, a novi vlasnik Siniša Kocić želi ne samo da obnovi proizvodnju, nego da proizvode ove firme vrati na strana tržišta, gde je preduzeće nekada više nego uspešno poslovalo.

Kocić dodaje da u prvoj fazi planira da zaposli 40 radnika, dok je jačanjem pozicije na tržištu planom i sistematizacijom predviđeno oko sto radnika.

- U ovoj fazi su potrebni stručnjaci raznih profila - elektroinženjeri, mašinski inženjeri, tehnolozi, hemičari, ekonomisti i drugi, i to za poslove - tehničkog direktora, izvršnog direktora, vodećeg tehnologa, rukovodioca proizvodnje, komercijalnog direktora, inženjera upravljanja kvalitetom, menadžera prodaje na tržištima van Srbije, konstruktora proizvoda, inženjera u tehničkoj pripremi, vodećeg knjigovođe. Odmah zatim sledi potreba za metalostrugarima, bravarima, glodačima, livcima, hemijskim tehničarima, administrativnim radnicima - objašnjava on.

Kocić kaže i da je, shodno biznis planu, potrebno dodatno ulaganje od 1,5 mil EUR u Minel FEPO, a da su prioritet ulaganja u obrtna sredstva, sertifikate koji su potrebni za nesmetan plasman na domaće i ino tržišta, kao i servis opreme i laboratorije.

- Proizvodnja će već u martu ući u neku fazu probnog rada da bismo prve proizvode poslali u akreditovane međunarodne laboratorije i uradili reatestiranje. A sve to da bismo ponovo dobili sve sertifikate koje Minel poseduje u zemlji i inostranstvu, koje na ovaj način treba obnoviti. To je preduslov da bi se proizvodi Minel FEPA ponovo mogli naći na tržištima na kojima su već bili - kaže novi vlasnik zrenjaninske fabrike.

Prvi koraci, kaže, biće sanacija objekata, grejanja, popravka svih instalacija. Nakon toga, treba uraditi kapitalne remonte postojeće proizvodne opreme, ali i investirati u neku novu savremeniju opremu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.