Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.02.2017.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ko će biti EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2016. godinu?

U Srbiji će danas, petu godinu zaredom, biti dodeljena najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu – EY Preduzetnik godine, koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young). Nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za EY svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija EY organizuje u junu 2017. godine u Monte Karlu.

Dodela priznanja za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, biće održana večeras, 23. februara, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu. Osim glavne nagrade, priznanja će biti uručena i u potkategorijama EY Brzorastući Preduzetnik godine i EY Inovativni Preduzetnik godine.

Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik, Dušan Perović (Termovent Komerc), a među ostalim članovima našli su se i Božo Janković (Enterijer Janković; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu), Darko Budeč (Buck; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012. godinu), Ljiljana Živković Karaklajić (D-Express; Brzorastući EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu) i Miloš Jelić (izvršni direktor kompanije Nelt).

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik godine je ProCredit banka, koja ima više od 15 godina iskustva u radu sa MSP, i više od 4 mlrd EUR plasiranih kredita u razvoj srpske privrede. Takođe, program podržavaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio-televizija Srbija, magazin Biznis&finansije i poslovni portal eKapija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.