Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 23.02.2017.| 09:16

Četiri firme zainteresovane za procenu imovine Žitoprodukta

(Foto: PureSolution/shutterstock.com)
Na poziv stečajnog upravnika zrenjaninskog Žitoprodukta Dušana Lazića za procenitelja vrednosti celokupne imovine ove firme javile su se četiri proceniteljske kuće.

- Odbor poverilaca ima zakonski rok od 15 dana da izabere najpovoljniju ponudu. Ukoliko u tom roku ne donese odluku, stečajni upravnik ima pravo sam da je izabere - ističe Lazić.

Stečaj u Žitoproduktu odvija se uz dosta poteškoća. Tako je krajem 2016. godine republička Direkcija za imovinu tražila da se iz stečajne mase izdvoji kompletna imovina kojom je Direkcija raspolagala od momenta kada su vlasniku Đorđu Božiću oduzeta upravljačka prava. Sud je taj zahtev odbio, a Direkciji je ostalo da se za svoja vlasnička prava izbori u parnici.

Žitoproduktu je u međuvremenu isključen i gas, pa sadašnji zakupac, Don Don, umesto zemnog koristi tečni gas za proizvodnju. Tročlani Odbor poverilaca, od kojih su dva iz banaka, Intese i OTP, imao je i primedbe na ugovor sa zakupcem - Don Donom.

- Zakupac je u prostoru od 2011. godine, to je izuzetno ozbiljna kompanija, koja upošljava 150 ljudi i redovno plaća zakup - kaže Lazić i ističe da je nerealan bio zahtev banaka da se svake godine traži najpovoljniji zakupac.

Lazić napominje da je zahvaljujući tom ugovoru na računu Žitoprodukta u stečaju 30 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.