NavMenu

Produžen rok za završetak sportske hale u Petrovaradinu - Jaka zima odložila kraj radova

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 23.02.2017. 09:10
Komentari
Podeli
(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Sportska hala u Petrovaradinu u Ulici Rade Končara trebalo je da bude gotova krajem februara, ali je rok produžen do kraja marta ili početak aprila 2017. Razlog je izuzetno hladna zima, čijih su 45 mraznih dana odgodili svečano otvaranje.

– U hali su do sada završeni sistemi za grejanje na gas, podno grejanje, rashladni i ventilacioni sistemi. Podneti su zahtevi za priključenje na struju, kanalizaciju, vodu i gas, a završena je i javna nabavka i izabran najpovoljniji izvođač radova za izgradnju trafostanice. Reč je o Struji, jednom od podizvođača Best izgradnje, kojoj je poveren ceo posao u vezi s izgradnjom hale - kaže predsednik Saveta mesne zajednice Petrovaradin Dušan Popović.

Završeno je i projektovanje parternog uređenja ulica Rade Končara, Jurija Križanića i Šenoine, a sve u sklopu nesmetanog prilaza hali. Projektovanje, osim prilaznih puteva hali, obuhvata još rasvetu i parking-prostor.

U toku je postavljanje potkonstrukcije za gipsanje plafona, gletovanje, keramički radovi, koji obuhvataju postavljanje pločica u svlačionicama, sobe za antidoping kontrolu, sudijsku svlačionicu, kupatila...

– Sa spoljne strane u toku su limarski radovi, izrada opšivača oko panela i postavljanje stakala na prozorima – nabraja šef gradilišta Nenad Krklješ.

– Sledi postavljanje parketa, za koje je potrebno desetak dana pri temperaturi od 15 stepeni u plusu, ugradnja duplih ulaznih vrata, a potom i postavljanje sedišta. Nije bilo moguće raditi tokom mraznih dana jer možete i sami da se uverite kolika je temperaturna razlika spolja i iznutra, ali će ubuduće biti sve lakše - dodaje on.

Sportska hala u Petrovaradinu, površine 2.400 kvadratnih metara, imaće 900 sedećih mesta sa svim propratnim sadržajima, uključujući i teretanu. U sklopu hale biće i mini kafe-bar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.