Izvor: Blic | Četvrtak, 23.02.2017.| 08:57

Radnici ivanjičkog Proletera dobijaju povećanje plata i bolje uslove rada - Potpisan aneks kolektivnog ugovora

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
U ivanjičkoj fabrici čarapa Proleter potpisan je aneks kolektivnog ugovora u kome stoji povećanje zarada za 600 zaposlenih, u proseku 20%, poboljšanje položaja i uslova rada, nabavka HTZ opreme, sređivanje toaleta...

Očekivanja su da u toku 2017. godine svi problemi koje je Sindikat izneo u ime zaposlenih, budu rešeni, a sa druge strane, da ovaj vid motivacije radnika uslovi povećanje produktivnosti kao dugoročni cilj poslovanja ivanjičke čarapare od koje neposredno egzistira preko 2.000 ljudi.

Vlasnik Proletera Rajner Baumbah istakao je zadovoljstvo što su potpisivanjem ovog ugovora ispunjena ranije data obećanja.

- Kao što sam najavio pre četiri nedelje, ovim počinje nova era za zaposlene u Proleteru. Sa predsednikom Vlade i ambasadorom Nemačke i predstavnicima lokalne samouprave Ivanjica, imali smo veoma konstruktivne razgovore iza kojih je usledila puna podrška razvoju fabrike i upošljavanju ljudi, u pogledu budućeg snabdevanja gasom ovog prostora. Takođe su obećali da će, u skladu sa mogućnostima, podržati ovu regiju i u razvoju same infrastrukture - saopštio je Baumbah.

Koliko je povećanje zarada u Proleteru značajno za celokupnu opštinu govorio je pomoćnik predsednika ivanjičke opštine Nenad Glavinić.

- S obzirom na to da se plate zaposlenima u Proleteru povećavaju 20-25%, doći će do povećanja sredstava koja se slivaju u budžet opštine preko poreza na plate. Trenutna sredstva su oko 21 milion, a samim povećanjem plata odraziće se na priliv u budžetu od 4,2 miliona. To je jedno sportsko igralište godišnje, nova ulica ili recimo zamena krovova na Domu zdravlja - zaključio je Glavinić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.