NavMenu

Beč dobija jedan od najvećih startap centara jugoistočne Evrope

Izvor: Utorak, 21.02.2017. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Jedan od najvećih startap centara u jugoistočnoj Evropi biće smešten u srcu Beča, u poslovno-hotelskom kompleksu Design Tower. Kompanija weXelerate okupiće na jednom mestu velika preduzeća, investitore, zajedničke poduhvate, startap preduzeća, poslovne inkubatore i partnere u oblasti prodaje i usluga, kako bi sarađivali na razvoju novih digitalnih poslovnih modela.

Preduzetnici i njihovi partneri fokusiraće se na tri inovativne oblasti, internet stvari, tehnologije u oblasti finansijskih sistema i medije.

Centar će raditi neprekidno 365 dana u godini, a celokupno prizemlje biće javno dostupan zajednički prostor za rad. Na prvom spratu će biti smešten besplatan 100-dnevni Akcelerator program za mlade preduzetnike od koga će profitirati uspešni kandidati. Poslovni prostor na drugom spratu rezervisan je za etablirana startap preduzeća, dok će se investitori, partneri, velika preduzeća, savetnici i institucije podrške naći na trećem spratu. U okviru projekta organizovaće se i mnogobrojni događaji, diskusije i međunarodna gostovanja.

- Naš svet se menja sve brže. Zajedno možemo da ubrzamo tempo inovativnog razvoja i dostignemo vrhunac produktivne aktivnosti u Austriji. Sada imamo šansu da stvorimo novi zaštitni znak na polju inovacija za celu jugoistočnu Evropu. Računamo da ćemo godišnje dobijati 10.000 prijava od startap preduzeća iz čitavog sveta koji žele da sarađuju sa našim partnerima - izjavio je Hasen Kirmači, generalni direktor weXelerate.

Prva zvanična prezentacija weXelerate najavljena je za 9. mart 2017. godine u zgradi DesignTower u Beču.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.