Izvor: eKapija | Utorak, 21.02.2017.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pad cene aluminijuma ne brine Impol Seval - Kompanija smanjila zaduženost za 8,15 mil EUR

(Foto: seval.rs)
Generalni direktor valjaonice aluminijuma Impol Seval Ninko Tešić izjavio je za korporativni časopis ove kompanije da je veoma zadovoljan proteklom poslovnom godinom.

- Postignuti proizvodno-finansijski rezultati i pored pada tražnje u poslednjem kvartalu, su definitivno najbolji u istoriji fabrike. Realizacija novog investicionog ciklusa, vrednog 59 mil EUR je uveliko počela - rekao je Tešić.

On napominje da će kompanija uspeti da se izbori sa trenutno lošijom situacijom na tržištu.

- Došlo je do pada cena, a LME raste, ali smatramo da ćemo se sa time izboriti. Ozbiljniji odnos prema internoj ekonomiji je uvek pouzdan način da se savladaju trenutne nepogodnosti tržišta. Osim toga, moramo se dodatno posvetiti kvalitetu. Najvažnije rezerve su, kao i uvek, u nama samima. Dobro je to da je na nivou cele aluminijumske industrije procena da će u 2017. godini biti posla i prodaja - kaže prvi čovek Impol Sevala.

Izvršna direktorka za ekonomske poslove Sanja Bosiljčić, izjavila je da dobar poslovni rezultat fabrike omogućio smanjenje kreditne zaduženosti prošle godine za 8,15 mil EUR i finansiranje novog investicionog ciklusa u početnoj fazi, kao i dobru pregovaračku poziciju sa bankama radi finansiranja u narednom periodu, prenosi Wisebroker.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.