NavMenu

Javni prevoz među najvećim zagađivačima - Grad Beograd uvodi sistem eko-vožnje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.02.2017. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Gradska uprava grada Beograda raspisala je tender za izradu projekta smanjenja izduvne emisije vozila javnog prevoza na teritoriji grada uvođenjem sistema ECO-DRIVING.

ECO-DRIVING (eko-vožnja) predstavlja sistem energetski efikasne upotrebe vozila kojim se omogućava smanjenje štetnih uticaja javnog prevoza na životnu sredinu i to kroz smanjenje emisije štetnih gasova (CO2, CO, NOx i SOx), produženje radnog veka vozila, kao i povećanje bezbednosti u saobraćaju, uključujući uštedu goriva, kao i veću sigurnost svih učesnika.

Kako je navedeno, dosadašnja istraživanja zagađenja vazduha na teritoriji Beograda ukazuju na veliko zagađenje poreklom od saobraćaja, kao i da način vožnje u značajnoj meri može da utiče da emisije zagađujućih materija budu značajno umanjene. Otud je i cilj projekta da se unapređenjem efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju postignu i ciljevi unapređenja i zaštite životne sredine u gradu Beogradu.


Rok za dostavljanje ponuda je 27. februar.

Za više informacija pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.