Izvor: Beta | Petak, 17.02.2017.| 12:04

Aktor traži produžetak rokova od po pola godine za svaku deonicu Koridora 10

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktiure Zorana Mihajlović.

Ona ja na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla da je ministartsvo zauzelo stav nakon izveštaja Radne grupe i Nadzorne komisije o kašnjenju radova i prosledilo ga javnom preduzeću Koridori Srbije.

- Potpisnik ugovora sa Aktorom je kompanija Koridori Srbije, koja je nadležna za njihovu realizaciju. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je definisalo stav i čeka odgovor - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je "normalno da ponekad ima problema ali da je glavni razlog u kašnjenju radova Aktora nedovoljno ljudi na trasama".

Rokovi za završetak radova na Koridoru 10 na trasama koje gradi ta grčka kompanija su, prema njenim rečima, kraj ove godine i prvo tromesečje naredne.

Aktor radi na deonicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot, dužine 48 kilometara, i na obilaznici oko Dimitrovgrada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.