Izvor: eKapija | Sreda, 15.02.2017.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta će i kako raditi na Dan državnosti Srbije - Pogledajte radno vreme prodavnica, pošti, pijaca...

(Foto: Ivana Vuksa)
Na Sretenje – Dan državnosti Srbije, ne morate se mnogo brinuti za hranu i piće, jer će skoro sve prodavnice i pijace raditi uobičajeno. Ko će praznovati ili raditi izmenjeno, pročitajte u nastavku teksta!

Dan državnosti praznuje se 15. i 16. februara.

Objekti DIS, Maxi, IDEA, Univerexport, Mercator i Roda imaće uobičajeno radno vreme, a očekuje se da će im se pridružiti i dobar deo malih radnji.

Sekretarijat za privredu Beograda saopštio je da dežurne prodavnice mogu biti zatvorene tokom praznika.

- Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u tom saopštenju - saopšteno je iz Sekretarijata za privredu

Takođe ako vam je potrebno sveže voće i povrće, bez problema ćete moći da posetite neku od mnogobrojnih beogradskih zelenih tržnica tokom celog dana - radiće uobočajeno, od 6 do 19 časova. Ipak, pitanje da li će baš svi prodavci "biti na broju".

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni Buvljak) u sredu i četvrtak radiće uobičajeno od 8 do 16 časova. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac radiće 15. i 16. februara uobičajeno, od 6 do 19 časova, a Tržni centar Krnjača (cvetna pijaca) od 11 do 8 časova.

Takođe, vrata tržnih centara Ušće, Delta City i Stadion u Beogradu biće otvorena po uobičajenom rasporedu. Trgovci se, čak, nadaju i boljem pazaru, jer će građani imati više vremena za šoping.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena do ponoći.

(Foto: Suzana Obradović)
Dežurne pošte u Srbiji

Ako treba da nešto završite u gradskoj ili opštinskoj službi, pošti ili banci, danas je poslednji dan da to učinite. Skoro sve ove ustanove, kao i škole i vrtići, biće zatvorene i u sredu i u četvrtak.

Oni koji zakasne, moraće u dežurne pošte.

U sredu i četvrtak u Beogradu će dežurati pošta u Takovskoj 2 (non-stop), u Savskoj 2 (od 8 do 15 časova), na Šumadijskom trgu 2a (od 8 do 15 časova), u Ulici pilota Mihajla Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova), u Zemunu Glavna 8 (od 8 do 15 časova), u Stadion Shopping centru (od 8 do 19 časova), u Univerexportu u Nehruovoj (od 8 do 20 časova), kao i u TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova).

Tokom praznika dežuraće šest pošta u Novom Sadu – Temerinski put 50 (od 8 do 20.30 časova), Teodora Mandića 23 (od 7 do 20 časova), Futoški put 93c (od 7 do 20 časova), Balzakova 59 (od 7 do 20 časova), Bajči Žilinskog 4 (od 7 do 20 časova) i dr Svetislava Kasapinovića 10-14 (od 7 do 20 časova).

Takođe, radiće i tri pošte u Subotici, po dve u Kragujevcu, Nišu, Pančevu i Zrenjaninu i po jedna u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Aranđelovcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Vršcu, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Prijepolju, Čačku, Šapcu, Loznici, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i sve pošte na graničnim prelazima.

Besplatan parking, nedeljni red vožnje

JKP Parking servis Beograd zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije, u sredu i u četvrtak, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

U vreme praznika, 15. i 16. februara, biće zatvorene poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od petka, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i sve poslovnice, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Svi koji planiraju da koriste gradski prevoz u Beogradu moraju da računaju da će u sredu i četvrtak biti na snazi nedeljni red vožnje, a da će taksisti naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

(Foto: Suzana Obradović)
Gradski i prigradski prevoz u Novom Sadu tokom 15. i 16. februara takođe će voziti po nedeljnom redu vožnje, a ista situacija je i u Nišu.

JKP Parking servis Niš je najavio da 15. i 16. februara neće vršiti naplatu i kontrolu parkiranja na opštim parkiralištima, te da u tom periodu neće raditi ni Korisnički servis na adresi Orlovića Pavla 24.

Carina

Na Dan državnog praznika carinarnice će na robnim carinskim ispostavama i referatima organizovati aktivna i pasivna dežurstva.

U Carinarnici Beograd 24 sata će raditi Granični prelaz Aerodrom Nikola Tesla. Aktivno dežurstvo će biti organizovano na CI Luka Beograd, Terminal, Aerodrom Beograd, Makiš, Železnička stanica Beograd, CI za poslove carinskog nadzora, Skladišta, DHL, Pančevo, Sajam, kao i na CR Savsko pristanište, CR Luka i Rečno pristanište Pančevo. Pasivno dežurstvo će biti organizovano na CI Beograd, u CI za poslove carinskog nadzora, Skladišta, DHL, Pančevo, Sajam, kao i na CR Savsko pristanište, CR Luka i Rečno pristanište Pančevo, a CI Pošta Beograd neće raditi, kao ni JP Pošte Srbije. Praznični režim rada po carinarnicama pogledajte na sajtu Uprave carina.Firme:
Grad Beograd
Gradska uprava -Sekretarijat za privredu Beograd
JKP Parking servis Beograd
JP Pošta Srbije Beograd
Univerexport d.o.o. Novi Sad
JKP Gradske pijace Beograd
GSP Beograd
Uprava Carina
A.D. Aerodrom Nikola Tesla Beograd
Luka Beograd a.d. Beograd
Železnice Srbije a.d. Beograd
JKP Parking Servis Niš
JKP Parking servis Novi Sad
JGSP Novi Sad
Tagovi:
Otvoreni tržni centar Novi Beograd
Buvljak Novi Beograd
Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac
Tržni centar Krnjača
Cvetna pijaca Krnjača
taksi Beograd
Carinarnica Beograd
radno vreme benzinskih stanica
radno vreme carina
radno vreme benzinskih pumpi tokom praznika
radno vreme carina tokom praznika
Dan državnosti
Sretenje
radno vreme na Dan državnosti
radno vreme za Sretenje
praznik
državni praznik
parking za vreme praznika
Odluka o radnom vremenu zanatstva i trgovine
Saobraćajna policija
Komunalna inspekcija
pauk
Služba za transport
radno vreme prodavnica na Dan državnosti
radno vreme prodavnica na Sretenje
radon vreme pošte na Sretenje
radon vreme apoteka na Sretenje
radon vreme pijaca na Sretenje
Dan državnosti Srbije
Sretenje
državni praznik
neradni dan
radno vreme za Sretenje
radno vreme za praznike
radno vreme marketa u Beogradu
Granični prelaz Aerodrom Nikola Tesla
CI Luka Beograd
CI Terminal
CI Aerodrom Beograd
CI Makiš
CI Železnička stanica Beograd
CI za poslove carinskog nadzora
CI Skladišta
CI DHL
CI Pančevo
CI Sajam
CR Savsko pristanište
CR Luka
Rečno pristanište Pančevo
CI za poslove carinskog nadzora
CI Pošta Beograd
parkiranje Novi Sad
parkiranje Niš
Gradsko saobraćajno preduzeće Niš
IDEA
Maxi
Mercator
Roda
Delta City
Delta siti
Ušće
Šoping centar Stadion
Tržni centar Stadion
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.